MINISTARSTVO KULTURE – Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti zaštite starih tradicionalnih zanata i njihove savremene primene za 2024. godinu

Konkursi

MINISTARSTVO KULTURE

Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti zaštite starih tradicionalnih zanata i njihove savremene primene za 2024. godinu

Naziv konkursa:
Stari tradicionalni zanati – zaštita nematerijalnog kulturnog nasleđa, njegova savremena interpretacija i primena

OPŠTI CILj KONKURSA: podsticanje očuvanja starih tradicionalnih zanata i njihova primena u savremenom stvaralaštvu

POSEBNI CILjEVI:
1. Zaštita i očuvanje starih tradicionalnih zanata kroz njihovu primenu u savremenom stvaralaštvu.
2. Promocija inovativnih ideja i projekata koji povezuju stare tradicionalne zanate sa primenjenom umetnošću, savremenim tehnologijama i materijalima.
3. Podsticanje projekata koji koriste stare tradicionalne zanate kao inspiraciju za stvaranje savremenih dela.
4. Podrška projektima edukacije, obuke i prenošenja znanja o starim tradicionalnim zanatima.
5. Podrška umetnicima, zanatlijama i preduzetnicima u razvoju i primeni savremenih interpretacija starih tradicionalnih zanata.

OPŠTI USLOVI KONKURSA:
Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, zaštite kulturnog nasleđa, kao i druga pravna lica registrovana za obavljanje delatnosti očuvanja starih, tradicionalnih i umetničkih zanata, osim ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija, shodno članu 74. Zakona o kulturi.

Prijave na konkurs podnose se Ministarstvu u roku od 05.12.2023. godine do 15.01.2024. godine, na odgovarajućem prijavnom obrascu u četiri (4) primerka i prilozima u jednom (1) primerku, obaveznim slanjem putem pošte i mejlom.

Za sva pitanja vezana za postupak prijavljivanja na ovaj konkurs Ministarstva, zainteresovani se mogu obratiti svakog radnog dana od 10.00 do 12.00 časova na telefon 011 292-8961 i 011 292-78-91 ili putem mejla na konkurs.zanati@kultura.gov.rs.

Detaljnije