FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC – Konkurs „Podrška STEM obrazovanju u srednjim školama“

Konkursi

FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC

Konkurs „Podrška STEM obrazovanju u srednjim školama“

Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u saradnji sa Centrom za promociju nauke, a u okviru projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“ raspisuje konkurs za srednje škole sa teritorije Republike Srbije.

Cilj konkursa je obezbeđivanje kvalitetnijeg STEM obrazovanje za učenike srednjih škola u Srbiji.
Škole se mogu prijaviti na konkurs za opremu (3D štampači, 3D skeneri, CNC mašine, mBot roboti, micro:bit uređaji, LEGO Mindstorms setovi, drugi setovi robota, Internet of Things oprema, oprema za kabinete prirodnih nauka ili naučne klubove, kompjuteri, tableti, pametne table, eksponati u parkovima nauke i drugo) u vrednosti od 440.000 dinara po školi, koja im je neophodna za realizaciju savremene nastave i vannastavnih aktivnosti, a koja će im pomoći da svojim učenicima uspešno predstave nastavu iz STEM oblasti.

Na konkursu će biti podržano najmanje sedam srednjih škola sa teritorije Republike Srbije.

U okviru prethodnih projekata smo podržali 17 srednjih škola koje su dobile sredstva za nabavku opreme. Spisak podržanih škole, kao i nabavljenu opremu možete pogledati na linku 1 i linku 2. Škole koje se u prethodnom ciklusu dobile opremu mogu se prijavi na novi konkurs, ali će prioritet imati škole koje do sada nisu podržane kroz aktivnosti Fondacija Ana i Vlade Divac.

Na konkurs je moguće aplicirati isključivo slanjem prijavnog formulara i svih potrebnih dokumenata putem online forme na ovom linku.

Konkurs je otvoren do 01. decembra 2023. godine u 16 časova.

Detaljnije