Otvoren konkurs mentorskog programa Startap akcelerator

Konkursi

FRANCUSKO-SRPSKA PRIVREDNA KOMORA

Otvoren konkurs mentorskog programa Startap akcelerator

U cilju podrške preduzetništvu i inovacijama u poslovanju, Francusko-srpska privredna komora treću godinu zaredom raspisuje konkurs za „Startap akcelerator“, program besplatne mentorske podrške za startapove osnovane pre najviše godinu dana. Udruženje francuskih, srpskih i međunarodnih kompanija poziva sve zainteresovane timove i preduzeća da iskoriste ovu šansu i prijave se do 25. januara 2020.

CCIFS je već dva puta realizovala ovaj program, 2018. godine kada su putem konkursa primljena dva startapa – Super Bake, inicijativa socijalnog preduzetništva gde penzionerke, odnosno bake, pripremaju domaće kolače, i Between, sistem za brzo i jednostavno finansiranje faktura malih i srednjih preduzeća, kao i 2017. godine kada su korisnici ovog programa bili startapovi Car:Go, mobilna aplikacija za naručivanje auto-prevoza sa vozačem, kao i PetGuards, onlajn platforma za čuvanje kućnih ljubimaca. Tokom godinu dana, osnivače ova četiri startapa savetovali su generalni direktori nekih od najvećih kompanija u Srbiji, a dobijali su mentorsku podršku u svim aspektima poslovanja: pravnim, marketinškim, finansijskim i slično. Startapi su efikasnom promocijom uvećali i svoju vidljivost, stekli veći broj klijenata, proširili broj saradnika.

I ove godine će biti odabrano do tri startap preduzeća ili tri tima koje će u narednih godinu dana, besplatno, savetovati direktori kompanija članica Upravnog odbora CCIFS, a sa ciljem da im svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomognu u razvoju biznisa. Upravni odbor čini 11 direktora preduzeća među kojima ima i Francuza i Srba, vodećih ljudi kompanija poput Schneider Electric, Atos, Suez, Lesaffre, Crédit Agricole, PricewaterhouseCoopers, i drugi. Odabrani startapovi automatski će osvojiti i besplatno članstvo u Komori na period od godinu dana.

Na konkurs za „Startap akcelerator“ se mogu prijaviti svi startapovi koji su osnovani pre najviše godinu dana sa prebivalištem u Srbiji, kao i timovi do tri osobe, od kojih je najviše jedan strani državljanin. Konkurs je otvoren za projekte iz svih industrija, s tim što se savetuje da oni obavezno na neki način uključe digitalne tehnologije i po mogućstvu budu orijentisani na globalno tržište. Prijava se vrši popunjavanjem upitnika koji se nalazi ovde ispod i slanjem na mail adresu office@ccfs.rs do 25. januara 2020.

Documentation
Download Application_form_Startap_akcelerator_CCIFS_2019.docx (DOCX • 61 KB)

Izvor: https://www.ccfs.rs/sr/novosti/n/news/uskoro-cemo-pokrenuti-nasu-program-za-mentorstvo-namenjen-start-up-ovima-start-up-akcelerator.html