Konkurs Možemo i mi

Konkursi

FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC

Konkurs Možemo i mi

Javni poziv za projekte neformalnih grupa i organizacija civilnog društva iz Šida, Sombora i Obrenovca
Konkurs „Možemo i mi“ sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

Fondacija Ana i Vlade Divac će podržati najbolje projekte neformalnih grupa i organizacija civilnog društva koje unapređuju kvalitet života i rešavaju probleme lokalnog stanovništva u opštinama Šid, Sombor i Obrenovac, a posebno one projekte koji se realizuju u ruralnim sredinama, stvaraju prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva, u realizaciju uključuju veliki broj ljudi i koji stvaraju najveći benefit za lokalnu zajednicu u oblasti kulture, obrazovanja, zdravlja, sporta, bezbednosti, ekologije i dr.

KOLIKI JE UKUPAN FOND ZA PODRŠKU PROJEKTIMA?
Fondacija Ana i Vlade Divac će podržati inicijative neformalnih grupa i lokalnih organizacija na teritoriji opština u kojima se projekat sprovodi – Šid, Sombor i Obrenovac, a ukupan iznos podrške iznosiće 70.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti.

KO MOŽE DA KONKURIŠE?
• Neformalne grupe od minimalno 5 građana i građanki
• Udruženja i fondacije sa teritorija opština Šid, Sombor i Obrenovac
Projekti se moraju realizovati na teritoriji opština Šid, Sombor i Obrenovac.

KOLIKO SREDSTAVA JE MOGUĆE DOBITI ZA REALIZACIJU PROJEKTA?
Neformalne grupe će biti u mogućnosti da dobiju do 200.000 dinara, a udruženja i fondacije do 600.000 dinara za realizaciju projekata.

KAKO I DO KADA JE MOGUĆE PRIJAVITI SE NA KONKURS?
Za prijavu na konkurs neophodno je preuzeti i popuniti prijavni formular (možete ga preuzeti ovde) i poslati ga do 31.01.2020. u ponoć isključivo na jedan od sledećih načina:
• Elektronski, putem online formulara kojem možete pristupiti ovde
• Poštom na adresu Fondacije Ana i Vlade Divac, uz obaveznu prijavu poslate pošiljke kroz formular kojem možete pristupiti ovde
Prijave projekata poslate na drugi način neće biti uzete u razmatranje.

KOLIKO DUGO PROJEKTI MOGU DA TRAJU?
Projekti mogu trajati najduže 7 meseci. Minimalno vreme trajanja nije definisano. Projekti se moraju realizovati u periodu od februara do avgusta 2020. godine.

SMERNICE
Sve informacije o pravilima konkursa (prihvatljivim troškovima, kriterijumima i važnim datumima) možete pronaći u Smernicama.

Za sve dodatne informacije, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila mozemoimi@divac.com ili na broj telefona 062797875

Detaljnije