Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podsticanje sopstvenog biznisa

Konkursi

ZAVOD ZA RAVNOPRAVNOST POLOVA

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podsticanje sopstvenog biznisa

Zavod za ravnopravnost polova dodeljuje bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 4.000.000,00 dinara (slovima:četirimilionadinara) predviđena Finansijskim planom i godišnjim programom rada Zavoda za ravnopravnost polova za 2019. godinu – Podsticajni programi.

CILJEVI KONKURSA:

Promocija biznis planova/poslovnih ideja, radi unapređenja sopstvenog biznisa, kao i pružanje finasijske podrške najboljim poslovnim idejama za koje se proceni da imaju kapacitet sa kojim bi olakšali poslovanje.

USLOVI ZA UČEŠĆE:

1. Pravo učešća na Konkursu imaju registrovana udruženje građana i udruženja žena sa teritorije AP Vojvodine
2. Podnosilac može konkurisati samo sa jednim projektom, u visini traženih sredstava do 300.000,00 dinara (slovima: tristotinehiljadadinara)

KRITERIJUMI:

Komisija procenjuje i vrednuje projekte udruženja građana/udruženja žena primenom sledećih kriterijuma, dodelom odgovarajućeg broja bodova:

1. Prema referencama programa za oblast u kojoj se realizuje program (ukupno najviše do 20 bodova);
– postojanje jasno formulisanih ciljeva i ciljne grupe i povezanosti ciljeva i aktivnosti, dužina trajanja programa (do 10 bodova);
– mogućnost razvijanja programa/projekta i njegova održivost (do 10 bodova);

2. Prema ciljevima koji se postižu realizacijom programa/projekta – doprinos stepenu unapređivanja stanja u oblasti u kojoj se program sprovodi (najviše 40 bodova po oblasti za koju je prijava podneta);

– za oblast podsticaja razvoja preduzetničkih inicijativa žena za udruženja koja se bave promocijijom izabranih biznis planova/poslovnih ideja i osmišljavanje marketinške

kampanje za plasiranje proizvoda ili usluga na tržište (putem reklama na televiziji/radiju, na društvenim mrežama, gostovanja na TV, izrada propagandnog materijala…).

3. Prema ekonomičnosti budžeta i usklađenosti budžeta sa planiranim aktivnostima (ukupno najviše 40 bodova)

– procena ekonomičnosti budžeta projekta i usklađenosti budžeta s planiranim aktivnostima do 20 bodova);
– visina traženih sredstava u poređenju sa ukupnim obimom sredstava na koja se javni konkurs odnosi (do 20 bodova).

DOSTAVLJANJE DOKUMENTACIJE:

Podnosilac prijave dostavlja sledeću dokumentaciju:

– uredno popunjen, overen i potpisan od strane ovlašćenog lica konkursni obrazac uz opis projekta (3 primerka),
– Fotokopija izvoda iz Statuta udruženja u kome je utvrđeno da se ciljevi udruženja ostvaruju u oblasti u kojoj se program realizuje,
– Fotokopiju rešenja o registraciji,
– Fotokopiju potvrde o poreskom identifikacionom broju (PIB),
– Fotokopiju OP obrasca (overeni potpisi lica ovlašćenih za zastupanje),
– Biografiju koordinatora/ke projekta

Prijave na Konkurs, sa pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju se u zatvorenoj koverti na adresu: Zavod za ravnopravnost polova, Novi Sad, Bul. Mihajla Pupina 6/IV, poštom ili lično na gore navedenu adresu sa naznakom „Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podsticanje sopstvenog biznisa“ sa naznakom Ne otvarati.

Konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu Zavoda za ravnopravnost polova https://ravnopravnost.org.rs/javni-konkursi/

Neće se uzimati neblagovremene, nepotpune ili nepravilno popunjene prijave, prijave koje nisu podnete od strane ovlašćenih lica, kao i prijave koje nisu predmet Konkursa.

DONOŠENJE ODLUKE:

Komisija sačinjava preliminarnu listu vrednovanja i rangiranja prijava udruženja građana/udruženja žena na javni konkurs primenom kriterijuma iz Pravilnika, u roku koji ne može biti duži od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Liste iz stava 1 ovog člana objavljuju se na internet stranici Zavoda i učesnici javnog konkursa imaju pravo uvida u podnete prijave i priloženu dokumentaciju u roku od tri dana od dana njenog objavljivanja.

Na listu iz stava 1 ovog člana učesnici javnog konkursa imaju pravo prigovora u roku od osam dana od dana njenog objavljivanja.

Odluku o prigovoru učesnika javnog konkursa na listu stava 1 ovog člana donosi Komisija u roku od 15 dana od dana njegovog prijema.

Odluku o izboru i visini sredstava koja je konačna, donosi direktorka Zavoda – u skladu sa likvidnim mogućnostima budžeta AP Vojvodine u roku od najduže 30 dana od dana utvrđivanja liste vrednovanja i rangiranja prijava na javni konkurs.

Odluka se objavljuje na internet stranici Zavoda, nakon čega se podnosilac prijave kome se odobre sredstva poziva da potpiše ugovor. Ukoliko se podnosilac prijave ne odazove pozivu za potpisivanje ugovora u roku od 15 dana od dana obaveštenja da mu je projekat odobren, smatraće se da je odustao od realizacije projekta.

Konkurs je otvoren do 21.11.2019. godine.

Sve dodatne informacije u vezi sa realizacijom Konkursa mogu se dobiti u Zavodu za ravnopravnost polova na telefone: 021/6615-133, 021/6617-177 ili mejlom: zavod.ravnopravnost@gmail.com

Detaljnije