Javni konkurs za sufinansiranje obrazovnih programa ustanova visokog obrazovanja čiji je osnivač APV za 2019. godinu

Konkursi
10/24/11 Students fill a hall for a Chemistry lecture during a „Day in the Life“ of the University of Michigan on October 24, 2011.

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA VISOKO OBRAZOVANJE I NAUČNOISTRAŽIVAČKU DELATNOST

Javni konkurs za sufinansiranje obrazovnih programa ustanova visokog obrazovanja čiji je osnivač APV za 2019. godinu

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost (u daljem tekstu: Sekretarijat) u skladu s Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2019. godinu, sufinansiraće obrazovne programe / projekte ustanova visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina. Za ove namene odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 7.000.000,00 dinara. Realizacija finansijskih obaveza vršiće se u skladu s likvidnim mogućnostima budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2019. godinu. Pravo učestvovanja na Konkursu imaju ustanove visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

Sredstva se raspodeljuju za sufinansiranje obrazovnih programa / projekata ustanova visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

Raspodela finansijskih sredstava ustanovama utvrdiće se na osnovu sledećih kriterijuma:
1) svrha i razlog planiranog obrazovnog programa / projekta;
2) značaj obrazovnog programa / projekta za rad i delatnost ustanove;
3) značaj obrazovnog programa / projekta za unapređivanje i podizanje kvaliteta nastave;
4) realizacija interdisciplinarnih obrazovnih programa / projekata, kao i onih s međunarodnim učešćem;
5) doprinos unapređivanju rada s darovitim studentima i studentima u teškom materijalnom položaju;
6) doprinos unapređivanju rada sa studentima s posebnim potrebama i studentima pripadnicima nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica;
7) ukupni troškovi potrebni za realizaciju obrazovnog programa / projekta;
8) visina finansiranja iz drugih izvora;
9) ocena konkursne dokumentacije.

Podnosilac prijave, uz popunjen Obrazac br. 5, treba da priloži:
1) fotokopiju registracije ustanove kod nadležnog organa;
2) fotokopiju potvrde o poreskom identifikacionom broju (PIB).

Prijave se podnose na Obrascu br. 5, koji se može preuzeti na zvaničnoj internet prezentaciji Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, 21108 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 16.

Konkurs je otvoren od datuma objavljivanja do utroška sredstava.

Konkurs se objavljuje u „Službenom listu APV”, u jednom od javnih glasila koje pokriva celu teritoriju Autonomne pokrajine Vojvodine i na internet stranici Sekretarijata.

O dodeli sredstava odlučuje pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost na predlog Komisije za sprovođenje konkursa, koja razmatra pristigle prijave. Izuzetno, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost može rešenjem odobriti finansijska sredstva i bez predloga Komisije u slučajevima vanrednih i nepredviđenih okolnosti. Sekretarijat može od podnosioca prijave, po potrebi, zatražiti dodatnu dokumentaciju ili informacije.

Sekretarijat će o rezultatima Konkursa pismeno obavestiti podnosioce prijava.

Neblagovremene, nepotpune, nepravilno popunjene prijave, prijave podnete od strane neovlašćenih lica i prijave koje nisu predmet Konkursa neće se razmatrati. Kontakt osoba za dodatne informacije: dr Željka Bojanić, telefon 021/457-984, e-mail: Zeljka.Bojanic@vojvodina.gov.rs.

Detaljnije