Poziv za kompanije za učešće u programu „Zajedno za održivi biznis“

Konkursi

UNDP

Poziv za kompanije za učešće u programu „Zajedno za održivi biznis“

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji pokreće novi program pod nazivom Zajedno za održivi biznis. Program ima za cilj da podrži preduzeća koja žele da unaprede svoje poslovanje i doprinesu održivom razvoju društva, kroz uvođenje jednog ili više ciljeva održivog razvoja u svoje poslovanje.

Cilj programa je da doprinese sledećim ciljevima održivog razvoja: smanjenje negativnih uticaja klimatskih promena; dostupna, moderna i obnovljiva energija; održivo upravljanje šumama; održiva i inovativnija industrijalizacija; inkluzivan i održiv ekonomski rast; inkluzivniji i održiviji gradovi i zajednice.

Program Zajedno za održivi biznis je namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima iz Srbije, koja posluju najmanje dve godine. 10 odabranih preduzeća će tokom šest meseci programa raditi sa timom eksperata na razvoju novih proizvoda i usluga i integrisanju ekološke i društvene odgovornosti u svoje poslovanje. Odabrana preduzeća imaju priliku da u okviru programa dobiju:
• Preko 30 sati ekspertske podrške u razvoju i unapređenju biznis modela za proizvode i usluge koji doprinose održivom razvoju;
• Upoznavanje menadžmenta i zaposlenih sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija;
• Podršku u merenju i komuniciranju društvene odgovornosti preduzeća, doprinosu zaštiti životne sredine i razvoju cirkularne ekonomije;
• Promocija preduzeća kao partnera UNDP Srbija u sprovođenju ciljeva održivog razvoja među relevantnim biznis mrežama i biznis partnerima;
• Povezivanje preduzeća sa biznis partnerima i investitorima koji žele da podrže preduzeća koja doprinose zaštiti životne sredine, cirkularnoj ekonomiji i drugim ciljevima održivog razvoja;
• Mogućnost da se promovišu, povežu sa drugim preduzećima i razvijaju svoje poslovanje u drugim zemljama kroz UNDP globalnu mrežu.

Prilikom selekcije preduzeća ocenjivaće se održivost i inovativnost biznisa, potencijal za rast i razvoj, pozitivan uticaj na životnu sredinu i društvo, kao i organizacioni kapaciteti preduzeća. U fokusu su preduzeća koja posluju u oblastima kao što su prehrambena industrija, poljoprivreda, energetika, drvna industrija, turizam, obrazovanje, a koja svojim poslovanjem imaju ili žele da razviju pozitivan uticaj na životnu sredinu i budu pioniri u tranziciji Srbije ka cirkularnoj ekonomiji.

Prijave za kompanije su otvorene do 31. januara do 23.59h.

Prijavljivanje se vrši putem linka: https://bit.ly/2FjdDYc ili slanjem popunjenog formulara (LINK za preuzimanje) na mejl: odrzivi.biznis@undp.org.

Više informacija o ciljevima održivog razvoja i kako kompanije mogu doprineti njihovom rešavanju možete pogledati u ovom dokumentu (LINK za preuzimanje).

Za sva dodatna pitanja, možete da nas kontaktirate putem mejla: odrzivi.biznis@undp.org ili pozivom na telefon: 011 216 0956.

Detaljnije