Novi rok za podnošenje predloga projekata u septembarskoj rundi programa Aktivne zajednice

Konkursi

trag-fondacija-bannerTRAG FONDACIJA

Novi rok za podnošenje predloga projekata u septembarskoj rundi programa Aktivne zajednice

U toku je konkurs Trag fondacije  za program Aktivne zajednice. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 350.000,00 dinara.

Inicijative treba da se odnose na lokalnu zajednicu, podstiču aktivno uključenje građana/ki i donose širu dobrobit lokalnoj zajednici koristeći lokalne potencijale i resurse, kao i saradnju sa drugim sektorima na lokalnom nivou. Program nije tematski ograničen, te se predlozi projekata mogu odnositi na najrazličitije oblasti: kultura, međuetnička tolerancija i saradnja, rad sa decom i mladima, međugenercijska saradnja, zaštita životne sredine, učešće građana u procesu odlučivanja, pomoć ranjivim  grupama i njihova inkluzija, itd.

Posebna pažnja ovog puta će se obratiti na projekte čije su aktivnosti usmerene na decu bez roditeljskog staranja.

Osnovni cilj programa Aktivne zajednice je unapređenje i razvoj lokalnih zajednica u Srbiji, kroz podsticanje aktivnog uključenja građana/ki u rešavanje problema. Građani i građanke će ovog puta imati mogućnost da glasaju za određene projekte u svojim zajednicama.

Novi rok za podnošenje predloga projekata je 30. septembar 2016. godine do 17 časova.

Trajnu podršku programu daju Fondacija Čarls Stjuart Mot, Fond braće Rokfeler, Balkanski fond za demokratiju (BTD) i Kinderperspectief. Program se realizuje i uz podršku kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

Više informacija o kriterijumima, procesu donošenja odluka kao i uputstvo za prijavljivanje i prijavne formulare možete naći na stranici programa Aktivne zajednice, ili tražiti od naše kancelarije putem adrese office@tragfondacija.org.

Detalnije