Virtus nagrada

Konkursi

virtusLOGO_310807TRAG FONDACIJA

Virtus nagrada

VIRTUS nagrada, ustanovljena je 2007. godine, kao prva i najznačajnija nagrada za korporativnu filantropiju u Srbiji kojom se društveno odgovorno poslovanje promoviše kao sastavni deo održivog razvoja kompanija. Namenjena je, kako velikim kompanijama, tako i  malim i srednjim preduzećima i pojedincima koji su tokom 2013/14. godine na najdelotvorniji način doprineli opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

Ove godine konkurs za VIRTUS nagradu prvi put je otvoren i za nominacije u oblasti individualnog doprinosa filantropiji. Ova nova kategorija uvedena je jer želimo da istaknemo važnu ulogu individualnih darodavaca koji dugoročno podržavaju inicijative za opšte dobro i/ili organizacije civilnog društva u svojim zajednicama.

Kandidate za nagrade iz svih oblasti mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije i same kompanije i preduzeća koji imaju programe iz oblasti korporativne filantropije.

„U poslednjih nekoliko godina sve je više građana i građanki Srbije koji se lično uključuju u inicijative za unapređenje zajednica u kojima žive ili pružaju podršku akcijama za pomoć sugrađanima u nevolji. Inspirisani ovim pojedincima i pojedinkama, odlučili smo da uvedemo novu kategoriju – nagradu za individualni doprinos filantropiji – kako bismo odali priznanje svima njima, ali i kako bismo motivisali još veći broj naših sugrađana/sugrađanki da se ubuduće još više uključe u aktivnosti za opšte dobro“, izjavila je Marija Mitrović, menadžerka programa filantropije u Trag fondaciji.

VIRTUS nagrada za 2014. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija:
•    Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou
•    Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
•    Nagrada za malo i srednje preduzeće
•    Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora
•    Nagrada za individualni doprinos filantropiji

Ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu, krajem marta 2015. godine. O dobitnicima nagrada odlučivaće nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

Dodatne informacije, detaljni uslovi konkursa i prijavni formulari dostupni su na zvaničnom internet sajtu VIRTUS nagrade, www.tragfondacija.org/virtus

ROK: 12.02.2015. godine.