Otvoren novi ciklus programa Uspešni fandrejzing

Konkursi

trag fondacijaTRAG FONDACIJA

Otvoren novi ciklus programa Uspešni fandrejzing

U okviru programa Civilno društvo za budućnost  Trag fondacija (bivši BCIF) u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC)I, a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) tokom 2013. godine sprovodi program Uspešni fandrejzing. Program za cilj ima podršku udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije.

Program u svojoj prvoj fazi obuhvata tri modula edukacije o prikupljanju sredstava i izradu planova prikupljanja sredstava. U narednoj fazi Trag fondacija dodeljuje donacije za tehničku podršku organizacijama koje su prošle edukaciju i one počinju proces prikupljanja sredstava u svojim mestima. Na završetku programa Trag fondacija najuspešnijim organizacijama isplaćuje isti iznos koji su organizacije prikupile, tj. prikupljena sredstva se na ovaj način dupliraju, ali u maksimalnom iznosu do 5000 dolara.

Na konkurs mogu da se prijave registrovana udruženja građana sa područja Srbije, koja postoje duže od 1 godine i čija je primarna teritorija delovanja zajednica (mesto, mesna zajednica, opština, grad) u kojoj su registrovani.

Popunjenu prijavu je potrebno poslati do 25.novembra 2013. godine do 17h na filantropija@tragfondacija.org

Više informacija o programu i uslovima konkursa, kao i prijavni formular možete naći ovde.