VIRTUS nagrada za kompaniju koja brine

Konkursi

virtusLOGO_310807TRAG FONDACIJA

VIRTUS nagrada za korporativnu filantropiju

Trag fondacija (bivši Balkanski fond za lokalne inicijative) uz finansijsku podršku Evropske komisije i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) raspisuje sedmi konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju 16. septembra 2013. godine. Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativne fondove i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave.

VIRTUS nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za korporativnu filantropiju u Srbiji koja promoviše društveno odgovorno poslovanje kao sastavni deo održivog razvoja kompanija.

Namenjena je, kako velikim kompanijama, tako i  malim i srednjim preduzećima i pojedincima koji su tokom 2012/13. godine na najdelotvorniji način doprineli opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

Kandidate za nagrade mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, a i same kompanije i preduzeća mogu da prijave svoje programe.

VIRTUS nagrada za 2013. godinu biće dodeljena u četiri glavne kategorije:
•    Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou
•    Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
•    Nagrada za malo i srednje preduzeće
•    Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora

Pored ovih nagrada, biće dodeljena i četiri posebna priznanja:
•    Nagrada za doprinos socijalnom uključivanju, koja se dodeljuje u partnerstvu sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU)
•    Nagrada za podršku najinovativnijem projektu godine
•    Nagrada za volontiranje
•    Specijalna nagrada za medijski doprinos

Ceremonija proglašenja dobitnika će biti održana u Beogradu, u drugoj polovini januara 2014. godine. O dobitnicima nagrada će odlučivati nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

Dodatne informacije, detaljni uslovi konkursa i prijavni formulari dostupni su na zvaničnom internet sajtu VIRTUS nagrade, www.tragfondacija.org/virtus

Rok za prijem prijava je 25. oktobar 2013. godine.

Detaljnije