Konkurs za dodelu znaka „Najbolje iz Vojvodine”

najbolje iy VojvodinePOKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU, ZAPOŠLJAVANJE I RAVNOPRAVNOST POLOVA

Konkurs za dodelu znaka „Najbolje iz Vojvodine”

Pravo na korišćenje znaka „Najbolje iz Vojvodine” (u daljem tekstu: Znak) imaju:
– Proizvođači proizvoda: povrće, voće, prerađevine od voća i povrća, meso i mesne prerađevine, jestivo ulje i prerađevine od ulja, monofloralni med, mleko i mlečni proizvodi, šećer, konditorski proizvodi, pekarske i testeničarske proizvode, alkoholna pića i destilati voća, vino,pivo, voda za piće, seme biljne proizvodnje, proizvodi od lekovitog bilja, ribe i proizvodi od ribe i proizvodi starih zanata.

Proizvođač ostvaruje pravo na korišćenje Znaka, stavljanjem Znaka na svoje proizvode.

Proizvođač može prijaviti dva ili više vrsta istorodnih proizvoda.

Osnovni kriterijumi za ostvarivanje prava na korišćenje Znaka:
1. Obavezni kriterijumi koje moraju da zadovolje proizvodi:
– proizvodi moraju da ispunjavaju uslove propisane posebnim pravilnicima o proizvodnji i njihovom stavljanju u promet,
– prehrambeni proizvodi moraju da zadovolje zahteve NASSR standarda,
– proizvodi moraju da zadovolje posebne kriterijume koje utvrđuju ekspertski timovi za pojedinačne grupe proizvoda,
– količina proizvoda mora konstantno da zadovoljava potrebe tržišta,
– proizvod bi trebalo da ima profesionalno dizajniran vizuelni identitet.
2. Dodatni kriterijumi koje bi trebalo da zadovolje proizvođači:
– sertifikovan sistem menadžmenta kvalitetom ISO 9001/2001,
– sertifikovan sistem menadžmenta zaštite životne sredine ISO 14001.

Postupak dodele Znaka, izvršiće se u skladu sa Odlukom o ustanovljavanju znaka „Najbolje iz Vojvodine”.

Prijave na Konkurs podnose se na konkursnim obrascima koji se mogu preuzeti u „JUGOINSPEKTU”, Novi Sad, ulica Dunavska 23/I, telefon : 021/422-733.

Konkurs je otvoren do kraja godine.

Sve dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova na telefon 021/487 46 68.

Link

Tags: