JAVNI POZIV za dostavljanje prijava za pružanje tehničke podrške jedinicama lokalne samouprave u razvijanju ili reviziji lokalnih stambenih strategija

Konkursi

JAVNI POZIV za dostavljanje prijava za pružanje tehničke podrške jedinicama lokalne samouprave u razvijanju ili reviziji lokalnih stambenih strategija

Evropska unija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u okviru programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’ objavljuju Javni poziv za dostavljanje prijava za pružanje tehničke podrške jedinicama lokalne samouprave (JLS) u razvijanju ili reviziji lokalnih stambenih strategija.

Cilj Javnog poziva je unapređenje kapaciteta do 30 JLS za razvoj ili reviziju lokalnih stambenih strategija i akcionih planova, u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada. Tehnička podrška će obuhvatati sledeće korake:

uspostavljanje opštinskih/gradskih multisektorskih radnih grupa,
razvoj ili reviziju lokalnih stambenih strategija i akcionih planova,
uspostavljanje mehanizama za monitoring i evaluaciju implementacije strategija,
razvoj procedura za saradnju lokalnih pružalaca usluga i JLS, gde je to relevantno,
reorganizaciju JLS, kako bi se obezbedila jasno određena struktura ili zaposleni koji se bave pitanjima socijalnog stanovanja i komplementarnim merama aktivne inkluzije, gde je to relevantno.

Pravo učešća imaju sve jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji.

Rok za prijavu:

10. februar 2022. u 24.00

Dokumentacija

Sve informacije o Javnom pozivu i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na internet stranici programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’, u sekciji Konkursi / Open Calls.

Način prijave

Prijave se šalju elektronskim putem, a detaljna uputstva za slanje se nalaze u dokumentu 00_Guidelines for Applicants.

O Programu

Javni poziv se raspisuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji”, za koji je Evropska unija izdvojila je 27 miliona evra. Program sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije.

Sva pitanja ili nedoumice u vezi sa Javnim pozivom možete poslati na email adresu rsoc.cfp.clarifications@unops.org.