Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje izrade elaborata energetske efikasnosti u javnim ustanovama

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA ENERGETIKU, GRAĐEVINARSTVO I SAOBRAĆAJ

Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje izrade elaborata energetske efikasnosti u javnim ustanovama

Sredstva za sufinansiranje izrade elaborata energetske efikasnosti u javnim ustanovama, planirana su Finansijskim planom Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj za 2019. godinu.

Sredstva se dodeljuju javnim ustanovama , sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina Vojvodina, odnosno jedinica lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine, u cilju izrade elaborata energetske efikasnosti.

Bespovratna podsticajna sredstva se dodeljuju na osnovu javnog konkursa. Tekst javnog konkursa objavljuje se u “Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine“ i na internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj (u daljem tekstu: Sekretarijat) http://www.psemr.vojvodina.gov.rs/, kao i skraćeno u jednom od dnevnih glasila koje se distribuira na celoj teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Konkurs).

I Pravo učešća na Konkursu i namene za koje se mogu koristiti sredstva
Pravo učešća na konkursu imaju javne ustanove sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, čiji je osnovač Republika Srbija, Autonomna pokrajina Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave (opština/grad) sa teritorije AP Vojvodine.

Bespovratna podsticajna sredstva koja se dodeljuju mogu se koristiti za sufinansiranje izrade elaborata energetske efikasnosti u javnim ustanovama.

Sredstva koja se dodeljuju ne mogu se koristiti za:
• poreze, uključujući i porez na dodatu vrednost;

II Ciljevi projekta

Bespovratna podsticajna sredstva, koja se dodeljuju, imaju za cilj podršku javnim ustanovama u unapređenju energetske efikasnosti

III Uslovi konkursa

1. Ukupan iznos za raspodelu sredstava je 9.500.000,00 dinara (slovima: devetmilionapetstotinahiljada dinara i 00/100);
2. Sekretarijat dodeljuje sredstva za sufinansirnje projekata u iznosu od maksimalno 80% vrednosti investicije;
3. Maksimalni iznos sredstava koja se dodeljuju po jednom projektu je 300.000,00 dinara;
4. Jedan podnosilac zahteva može da konkuriše samo sa jednim projektom;
5. Pravo učešća na konkursu imaju javne ustanove sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, čiji je osnovač Republika Srbija, Autonomne pokrajine Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave (opština/grad) sa teritorije AP Vojvodine;
6. Rok za podnošenje prijave je 04. oktobar 2019. godine.

Sve dodatne informacije u vezi sa Konkursom mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj putem elektronske pošte: psegs@vojvodina.gov.rs.

Detaljnije