Кonkurs za učešće privrednih društava u programu radnih praksi

Konkursi

BEOGRADSKA OTVORENA ŠKOLA

Кonkurs za učešće privrednih društava u programu radnih praksi

Pozivamo sva zainteresovana privredna društva da se prijave za učešće u programu radnih praksi koji realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije i Američkom privrednom komorom u Srbiji, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Konkurs je raspisan u okviru projekta „PRAKSAM III – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse“, koji ima za cilj jačanje kapaciteta privrednih društava za sprovođenje programa radnih praksi, kao i pružanje podrške unapređenju zapošljivosti mladih u Srbiji.

Šta privredna društva dobijaju učešćem u programu praksi?

  • Ciljanu i stručnu selekciju praktikanata u skladu sa potrebama – stručni projektni tim će kreirati javni konkurs i voditi proces selekcije kandidata na osnovu analize potreba zainteresovanih privrednih društava. Predstavnici privrednih društava će imati priliku da učestvuju u odabiru praktikanata za pozicije u svom preduzeću.
  • Administriranje programa praksi od strane BOŠ-a bez opterećenja za privredna društva – sklapanje ugovora sa praktikantima i administriranje njihovih nadoknada za pokrivanje troškova prevoza i toplog obroka.
  • Podršku u procesu mentorstva tokom programa praksi – zaposleni iz odabranih privrednih društava će dobiti priliku da unaprede svoje mentorske veštine kroz specijalno dizajniranu obuku.
  • Kontinuiranu promociju na regionalnom i nacionalnom nivou – putem onlajn i medijskih kampanja koje budu organizovane u okviru projekta.
  • Obučene kadrove – ukoliko budu zadovoljni postignućima praktikanata u tromesečnom periodu, moći će da ih uvrste u svoj tim zaposlenih!

Do sada je kroz naše programe prakse prošlo preko 80 mladih ljudi, u preko 50 kompanija i javnih institucija, od kojih je oko 80% zaposleno po završetku prakse.

Privredna društva koja imaju potencijala za širenje poslovanja će učešćem u programu radnih praksi dobiti priliku da obrazovanim i talentovanim, a nezaposlenim mladim ljudima, omoguće da steknu neophodno radno iskustvo i povežu se sa svetom rada, bez dodatnog opterećenja za svoj budžet.

Pravo učešća na Konkursu imaju sva privredna društva koja ispunjavaju sledeće uslove:

  • Posluju na teritoriji Srbije i u većinskom su privatnom vlasništvu.
  • Imaju realne izglede za ostvarenje rasta i razvoja i potrebe za širenjem, odnosno zapošljavanjem novih radnika.
  • Mogu jasno da definišu poziciju i opis posla za koji im nedostaje praktikant, kao i da opišu profil praktikanta, potencijalnog zaposlenog.
  • Imaju mogućnosti da obezbede mladima praksu u trajanju od tri meseca, koja će trajati od 1. oktobra do 31. decembra 2017. godine.
  • Mogu da obezbede mentorstvo tokom prakse.

Prednost na konkursu će imati mala i srednja preduzeća koja nemaju razvijen program praksi.

Rok za prijavu na konkurs je petak 14. jul 2017. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Tamari Stanojević na i-mejl adresu tamara.stanojevic@bos.rs ili putem telefona 011/3061-341.

Link: http://rpk-ki.co.rs/?p=29687