Konkurs za dodelu sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija

Konkursi

agriculture eventPOKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA POLJOPRIVREDU, VODOPRIVREDU I ŠUMARSTVO

Konkurs za dodelu sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2016. godini na teritoriji AP Vojvodine

PREDMET I CILJ KONKURSA
Predmet konkursa je dodela sredstava kojima će se sufinansirati organizovanje tradicionalnih manifestacija u 2016. godini, na teritoriji AP Vojvodine, u cilju jačanja i podizanja kapaciteta ruralne sredine, povezivanje poljoprivrednika, promocija ruralne sredine i poljoprivrednih proizvoda radi boljeg pozicioniranja na tržištu.

VISINA I NAMENA SREDSTAVA
Ukupan iznos sredstava namenjen za podršku organizatorima tradicionalnih manifestacija iznosi 10.000.000,00 dinara.
Minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je 40.000,00 dinara, a maksimalni iznos je 700.000,00 dinara.

KORISNICI PODSTICAJNIH SREDSTAVA
1. Naučno–stručne manifestacije, vezane za oblast: poljoprivrede, preradu, sigurnost hrane i kvalitet proizvoda, organizovanje poljoprivrednih proizvođača kao i ruralni razvoj.
Korisnici: obrazovne ustanove i naučno – istraživačke ustanove sa teritorije AP Vojvodine, korisnici budžetskih sredstava osnovani od strane Republike Srbije ili AP Vojvodine.

2. Manifestacije tipa sajmova i izložbi, koje su vezane za poljoprivredu, preradu poljoprivrednih proizvoda, ishranu i ruralni razvoj.
Korisnici:
– lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine – udruženja građana sa teritorije AP Vojvodine, u čijem su delokrugu poljoprivredne
aktivnosti i ruralni razvoj, osim udruženja građana koja se bave stočarskom proizvodnjom, u smislu člana 37. stav 2. Zakona o udruženjima („Sl. glasnik RS“, br. 51/2009 i 99/2011 – dr. zakoni).

3. Za lokalno–tradicionalne manifestacije sa svrhom očuvanja tradicionalnih zanata i očuvanja proizvodnje lokalnih proizvoda.
Korisnici:
– lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine – udruženja građana sa teritorije AP Vojvodine koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom, neguju tradicionalne vrednosti i bave se očuvanjem starih zanata na selu, osim kulturno umetničkih društava.

Za manifestacije pod rednim brojem 2. i 3. mogu konkurisati udruženja građana koja su upisana u APR pre 01.01.2016.godine.

USLOVI KORIŠĆENJA SREDSTAVA
Sredstva za sufinansiranje tradicionalnih manifestacija po ovom konkursu dodeljuju se bespovratno; Podnosilac prijave može da podnese samo jednu prijavu na Konkurs i samo po jednom osnovu.

Neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje; Konkursna dokumentacija se ne vraća.
Da su izmirene obaveze prema Sekretarijatu po ugovorima iz prethodnih godina, a zaključenim za namene određene ovim Konkursom.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 22.04.2016. godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona broj: 021/487-4601. Tekst konkursa i obrazac prijave može se preuzeti sa: www.psp.vojvodina.gov.rs