Javni poziv za podnošenje predloga projekata za za dodelu sredstava za finansiranje projekata u cilju unapređenja sistema socijalne zaštite

Konkursi

Social-Care-1MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLJAVANJE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA

Javni poziv za podnošenje predloga projekata za za dodelu sredstava za finansiranje projekata u cilju unapređenja sistema socijalne zaštite

Predmet oglašavanja
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u cilju unapređenja sistema socijalne zaštite u Republici Srbiji, pruža podršku projektnim aktivnostima koje imaju za cilj sledeće:
1.    Uspostavljanje usluga socijalne zaštite
2.    Razvoj i unapređenje postojećih usluga socijalne zaštite i poboljšanje njihovog kvaliteta
3.    Poboljšanje materijalnog statusa najugroženijih kategorija stanovništva.

Sredstva za ovaj poziv u ukupnom iznosu od 50.000.000,00 obezbeđena su sa razdela 28 Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Program 0902- Socijalna zaštita, funkcija 070 – Socijalna pomoć ugroženom stanovništvu neklasifikovana na drugom mestu, Programska aktivnost 0004 – Podrška udruženjima i lokalnim zajednicama, aproprijacija 463 – Transfer ostarim nivoima vlasti.

Podnosioci prijava
Podnosioci predloga projekata mogu biti isključivo:
1.    Lokalne samouprave treće i četvrte grupe i devastirana područja u skladu sa Uredbom Vlade Srbije o utvrđivanju jedinstvene liste razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave za 2014. godinu (“Službeni glasnik RS“, br. 104/14).

Podnošenje prijave i potrebna dokumentacija

Predlog projekta dostavlja se na srpskom jeziku, ćirilicom, napisan obavezno na personalnom računaru i na propisanim obrascima.

Obaveznu konkursnu dokumentaciju čine:
•    Obrasci: Aneks 1 – Obrazac za pisanje predloga projekta, Aneks 2 – Obrazac budžeta projekta, Aneks 3 – Narativni budžet i Aneks 4 – Izvršni pregled projekta (dostupni na internet adresi Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja www.minrzs.gov.rs)

Rok i način dostavljanja projektnih predloga

Predlozi projekata dostavljaju se u zatvorenoj koverti:

Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu na adresu: Beograd, Nemanjina 22-26 sa naznakom  „ZA KONKURS – NE OTVARATI”.

Predlozi projekata dostavljaju se poštom preporučeno, kurirskim putem ili ličnom dostavom. Predlog projekta i budžet projekta dostavljaju se u jednom odštampanom primerku  koji mora biti overen i u elektronskoj formi na CD-u.

Predlozi projekata mogu se dostavljati u periodu od raspisivanja konkursa do 17.11.2015. godine.

Ostala pravila konkursa, uputstvo, kao i dodatne informacije za podnosioce prijava mogu se preuzeti u elektronskoj formi sa internet prezentacije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja www.minrzs.gov.rs ili pozivom na brojeve telefona: 011 363 14 95; 011 361 62 55.

Detaljnije