Konkurs za biznis ideje

Konkursi

BIZNIS MLADIH SRBIJE

Konkurs za biznis ideje

„Biznis mladih Srbije“ je sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih koji ima za cilj da putem razvoja preduzetništva i radnih praksi pomogne mladim ljudima da ostvare ekonomski napredak i započnu sopstveni posao. Pokrenut je kao partnerska inicijativa SMart kolektiva, Erste Banke i Nacionalne službe za zapošljavanje, uz finansijsku podršku USAID Projekta održivog lokalnog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.

Program Biznis mladih Srbije raspisuje konkurs za biznis ideje namenjen mladima uzrasta do 35 godina.

Prijavom na konkurs, mladi dobijaju mogućnost da se uključe u program koji podrazumeva:
– Trodnevni trening „Na početku je važna ideja“, za razvoj biznis ideja
– Dvodnevni trening „Put do uspešnog preduzetnika“ Nacionalne službe za zapošljavanje
– Besplatnu podršku u razvoju biznis planova i podršku prilikom osnivanja preduzeća
– Pristup povoljnoj kreditnoj liniji za mlade koji započinju sopstveni posao „Superstep“ Erste Banke
– Biznis mentorstvo u trajanju od godinu dana
– Specijalizovane treninge iz različitih oblasti poslovanja

Konkurs je otvoren do 03. novembra 2012. godine.

Ko može da se prijavi?
Mladi do 35 godina sa prebivalištem na teritoriji gradova i opština: Niš, Merošina, Doljevac, Gadžin Han, Leskovac, Novi Sad, Beočin, Sremski Karlovci, Temerin, Gornji Milanovac, Čačak, Kraljevo, Vrnjačka Banja, Raška, Subotica, Sombor i Kanjiža.
Prednost prilikom selekcije imaće mladi sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i mladi uzrasta do 30 godina.

Kako se prijaviti
Popunjeni Prijavni formular pošaljite elektronskim putem, sa naznakom „Prijava biznis ideje“, na e-mail adresu office@biznismladihsrbije.org ili poštom na adresu SMart kolektiv, Alekse Nenadovića 34, 11000 Beograd

Proces selekcije
Selekciju pristiglih biznis ideja obaviće komisija sastavljena od predstavnika SMart kolektiva, Nacionalne službe za zapošljavanje, Erste Banke, Ministarstva omladine i sporta i USAID Projekta održivog lokalnog razvoja.

Komisija će primarno ocenjivati biznis ideje i motivaciju kandidata da se uključe u program i pokrenu sopstveni biznis. Pored toga, komisija će ocenjivati i veštine i iskustvo kandidata. Selekcija će biti obavljena do 2. novembra 2012. godine, a odabrani kandidati biće obavešteni elektronskim putem.

Za odabrane kandidate biće organizovan trodnevni trening „Na početku je važna ideja“ koji će im omogućiti da preispitaju i usavrše svoje biznis ideje. Kandidati koji uspešno proĎu ovaj trening imaće priliku da nauče kako se osniva i vodi preduzeće na dvodnevnoj obuci Nacionalne službe za zapošljavanje „Put do uspešnog preduzetnika“.

Kandidati koji prođu obe obuke imaće na raspolaganju besplatnu podršku konsultanata programa „Biznis mladih Srbije“ koji će im pomoći da usavrše svoje biznis planove i pripreme se za selekcione panele koji će davati preporuku Erste Banci za kreditiranje najboljih biznis planova.

Selekcioni paneli će biti organizovani tokom februara 2013. godine.

Osnivanje biznisa i finansiranje najboljih biznis planova kroz kreditnu liniju „Superstep“ planirano je za mart 2013. godine.

Detaljnije o programu Biznis mladih Srbije, kao i detalje konkursa i Prijavni formular možete da pronađete na Internet stranici www.biznismladihsrbije.org

Kontakt osobe za dodatne informacije:
– za Kraljevo, Čačak, Gornji Milanovac, Vrnjačku Banju i Rašku – Vojo Lučić, 034/362-700, 063/161-4705, infokv@biznismladihsrbije.org
– za Niš, Leskovac, Merošinu, Doljevac i Gadžin Han – Milivoje Jovanović, 064/113-1852, infonis@biznismladihsrbije.org
– za Novi Sad, Temerin, Beočin i Sremske Karlovce – Vladimir Kozbašić, 063/533-467, infons@biznismladihsrbije.org
– za Suboticu, Sombor i Kanjižu – Boris Saulić, 065/853-8528, infosu@biznismladihsrbije.org

Link