Poziv: „Statut privrednog društva u svetlu novog Zakona o privrednim društvima“

Konkursi

RPK Subotica Vas poziva da prisustvujete ponovnoj raspravi na temu:

„Statut privrednog društva u svetlu novog Zakona o privrednim društvima“

koja će se održati 11. maja 2012. godine, sa početkom u 11,00 časova u Velikoj Sali RPK Subotica, Senćanski put 15/II, 24000 Subotica.

Novi Zakon o privrednim društvima usvojen od strane Skupštine Republike Srbije i isti je stupio na snagu.  Jedna od najznačajnijih stavki vezanih za svako privredno društvo jeste obaveza usklađivanja svog Statuta sa odredbama iz novog Zakona.

Zakonski rok za usklađivanje Statuta je 30. Jun 2012. godine.

S obzirom na veliki broj problema koji postoji u privrednim društvima, vezanih za usklađivanje statuta privrednih društava, kao i na veliki broj nepoznanica koje postoje u okviru zakonske regulative, mišljenja smo da je potrebno putem javne rasprave u okviru Komore, odgovoriti na veliki broj tih nepoznanica.  Prema usvojenom Zakonu, usklađivanje Statuta se mora obaviti u zacrtanom roku, s tim da usvojeni Zakon omogućava i određenu slobodu u činjenju istog.

Uvodno izlaganje podneće g-din Geza Babijanović, višegodišnji sudija i bivši predsednik Privrednog suda u Subotici, koji će kroz Vaša pitanja pokušati da Vam pomogne da što lakše uradite taj posao.

Predlažemo da raspravi prisustvuju pravnici zaposleni u privrednim društvima, članovi upravnih odbora, direktori, predsednici skupštine akcionarskih društava i predsednici nadzornih odbora akcionarskih društava.

Smatramo da je Vaše mišljenje izuzetno značajno i da ćete kroz diskusiju ukazati na probleme sa kojima se suočavate, a što će pomoći da se na što reprezentativniji način ukaže na problematiku za koju se konačno mora pronaći rešenje.

Molimo Vas da Vaše prisustvo potvrdite do srede, 09.05.2012. godine, na adresu nebojsa.sevo@komora.net

Link