Regionalna razvojna agencija Bačka dobila novac iz IPA fonda

Vesti

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji dodelila je operativni grant Regionalnoj razvojnoj agencija (RRA) Bačka za razvoj institucionalnih kapaciteta agencije u trajanju od 2011. do 2014. godine.

Ukupna vrednost operativnog granta iznosi 312.500 EUR, od čega 250.000 EUR dodeljuje Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, dok je trinaest opština osnivača agencije sa teritorije Bačke obezbedilo sufinansiranje od 20% u ukupnom iznosu od 62.500 EUR, saopštila je Regionalna razvojna agencija Bačka.

Finansijska podrška razvojnoj agenciji odobrena je u trajanju od 36 meseci, odnosno od marta 2011. do marta 2014. godine.

Sredstva su odobrena iz IPA fonda Evropske unije namenjenih Republici Srbiji.

Proces ispunjavanja zadatih kriterijuma za dobijanje finansijske podrške započet je 28. aprila 2010. godine kada su opštine sa teritorije Bačkog regiona pristupile formiranju Regionalne razvojne agencije Bačka.

„Ostvareni uspeh ne bi bio moguć bez podrške trinaest opština osnivača koje su obezbedile neophodnih 20 procenata sredstava za kofinansiranje operativnog granta, kao i podrške Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine“, istaknuto je u saopštenju RRA Bačka.

Osnivači Regionalne razvojne agencije Bačka su opštine Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Kula, Odžaci, Sombor, Srbobran, Sremski Karlovci, Titel, Vrbas, Žabalj, zatim privredni subjekti „Slovan progres“ iz Selenče, Reciklažni centar „Braća Ilić“ iz Bačke Palanke, „I2R“ doo iz Novog Sada i udruženja građana Evropski pokret u Srbiji – Novi Sad i Centar za organsku proizvodnju iz Selenče.