Izgradnja autoputa Novi Sad-Horgoš ne kasni

Vesti

Radovi na izgradnji autoputa od Novog Sada do Horgoša ne kasne i nema probijanja rokova, kaže direktor građevinskog preduzeća „Planum“ Ratomir Todorović.

Todorović je potvrdio da će radovi biti završeni do 20. jula i odbacio teze da radovi kasne, iako je prema najavama ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića trebalo da budu završeni do 1. februara.

Prema ranijim najavama Mrkonjića, auto put kroz Vojvodinu do mađarske granice je trebalo da bude završen do 1. maja 2011. godine.

– Ne kasnimo sa rokovima, jer je u ugovoru jasno navedeno za koliko radnih d

ana radovi moraju biti završeni. U tom smislu treba imati u vidu loše vremenske uslove i objektivne probleme, radove na terenu – rekao je on i dodao da ih svaki dan odugovlačenja radova dodatno košta.

Todorović je kazao i da će do kraja godine biti završen „ipsilon krak“, odnosno deo od Subotice do Kelebije. On je kazao da na tom delu postoje imovinsko pravni problemi i oko dalekovoda, ali da očekuje da će radovi biti završeni na vreme.

Todorović je kazao i da su „manji“ problemi koje su imali sa obezbeđenjem sredstava prevaziđeni i podvukao da i pored toga što novac nabavljaju pod skupim uslovima od banaka, imaju zaokruženu finansijsku konstrukciju.

„Planum“ je deo konzorcijuma domaćih firmi koje rade na izgradnji autoputa.

zp8497586rq