Uspešna godina u privlačenju stranih investicija – Branislav Bugarski vodi VIP Fond i naredne četiri godine

Vesti

Uz stručnu podršku VIP Fonda tri strane kompanije odlučile su tokom 2010. da realizuju investicije u Vojvodini. Ukupna ugovorena vrednost njihovih investicija iznosi 23,5 mil EUR, uz 370 novih radnih mesta.

Italijanska kompanija „Printer Italia srl“, koja se bavi proizvodnjom i prodajom kertridža je polovinom novembra počela sa proizvodnjom u Sremskoj Mitrovici, u kojoj je zaposleno 50 radnika. Još jedna italijanska kompanija, „Finat Nastrificio“, u Bajmoku kod Subotice otvorila je pogon za proizvodnju niti za izradu najlon čarapa. Probna proizvodnja je već počela, a predviđeno je da bude zaposleno 120 ljudi. Slovenački koncern „Maksim“, najveća cinkara na Balkanu vredna 21 mil EUR, počela je zvanično sa radom 2. novembra u Inđiji. Trenutno zapošljava 50 radnika, a predviđene su i dalje investicije ove kompanije u iznosu od 22 mil EUR i 200 radnih mesta.

U 2010.godini je i nemačka kompanija „Dreaxlmaier“, koja u poslovnoj zoni „Bagljaš“ u Zrenjaninu od 2007. proizvodi delove za automobile, donosi odluku da do kraja 2011. godine zaposli još 650 radnika, čime će u ovoj nemačkoj kompaniji biti zaposleno ukupno 2.000 radnika.

„Bauerhin“, takođe nemačka kompanija iz sektora prateće automobilske industrije, koja u Inđiji od 2007. proizvodi grejače za sedišta automobila i zapošljava 300 ljudi, gradi novu halu. Ukupna investicija zajedno sa inicijalnom biće veća od 5 mil EUR. Još jedna investicija čija je realizacija u toku je investicija danske kompanije „Grundfos“. Početak proizvodnje najavljen je za prvi kvartal 2011. godine, kada će biti zaposleno 50 radnika.

U narednu godinu, VIP Fond prenosi oko 35 projekata na kojima radi sa stranim investitorima.

U decembru VIP Fond anilizira postignute rezultate ne samo jer se poslovna godina privodi kraju, već i zbog činjenice da je kancelarija VIP-a zvanično počela da radi 1. decembra 2004. godine. U decembru 2005. godine Branislav Bugarski izabran je za v.d. direktora, u decembru 2006. godine dobio je mandat na četiri godine, da bi u decembru 2010. godine, odlukom Vlade AP Vojvodine, bio izabran da i naredne četiri godine bude direktor VIP Fonda.