Fiatalok a családok évében!

Pályázatok

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Fiatalok a családok évében!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (továbbiakban: Támogatáskezelő) a Gyermek- és Ifjúsági Alapról, valamint a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványról szóló 1995. évi LXIV. törvény, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.), az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról, és regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet, valamint a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet alapján nyílt pályázatot hirdet ifjúsági közösségek és ifjúsági civil szervezetek közösségépítő programsorozatainak támogatására.

1. A pályázati program célkitűzései:
Magyarország Kormánya 2018-at a Családok Évének nyilvánította. A Gyermek- és Ifjúsági Alapprogramból az idei évben azon szervezetek igényelhetnek támogatást, amelyek ifjúsági korosztályok bevonásával és aktív részvételével Magyarország közigazgatási határain belül és/vagy kívül valósítanak meg programsorozatokat, rendezvényeket, amely rendezvények, programsorozatok a családok értékét, fontosságát és az egyén személyiségfejlődésében betöltött szerepét erősítik meg, dolgozzák fel.
A pályázat keretében nincs lehetőség képzési programok, sporttáborok, edzőtáborok megvalósítására, továbbá a pályázat nem támogatja az oktatási intézmények vagy diákönkormányzatok, hallgatói önkormányzatok által szervezett, az intézmény működésébe tartozó rendezvényeket (diáknap, szalagavató, gólyatábor, szakkör stb.).

2. A rendelkezésre álló keretösszeg:
A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 80.000.000 Ft, azaz Nyolcvanmillió forint a Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C. törvény, XX. Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezet, 20/15/03/04 címrendi besorolású „Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatása” megnevezésű fejezeti kezelésű előirányzat (ÁHT:031831) terhére.
A keretösszeg a Gyermek és Ifjúsági Alapról, a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítványról, valamint az ifjúsággal összefüggő egyes állami feladatok ellátásának szervezeti rendjéről szóló 1995. évi LXIV. törvény 2. § (3) alapján legfeljebb az Alapprogram év végi maradványából azonos célra visszahagyott maradvány összegének erejéig emelkedhet.

3. A pályázaton igényelhető támogatás összege és formája:
Maximum 2.000.000 Ft, vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

4. A támogatás formája és mértéke:
A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. A saját forrás legalább 50 %-ának készpénzben kell rendelkezésre állnia, a fennmaradó részt fedezhetik társadalmi, önkéntes, közérdekű munka forintos értékével.
A saját forrás rendelkezésre állásáról a pályázatban nyilatkozni kell, és a saját forrás rendelkezésre állását a támogatási szerződés megkötésekor igazolni kell. Az önerő igazolására magyar költségvetésből származó pályázati pénz nem számolható el.

5. A támogatás folyósítása:
A támogatás folyósítása támogatási előleg formájában, egy összegben kerül átutalásra a Kedvezményezett/Kötelezettségvállaló adatai között rögzített pénzintézeti bankszámlaszámra, a Pályázati útmutató 10. pontja szerint.
Az Ávr. 87. § (1) bekezdése értelmében támogatási előleg a beszámoló vagy részbeszámoló elfogadását megelőzően is folyósítható.
A pályázatban csak a támogatási időszakban megvalósult, teljesített, a projekt megvalósításához kapcsolódó gazdasági események költségeit alátámasztó támogatási összeg és a saját forrás felhasználását igazoló számviteli bizonylatok értékei számolhatóak el.

6. Támogatási időszak:
A Pályázó által a pályázatban megjelölt, 2018. május 1. és 2019. április 30. közé eső időszak.

7. Beadható pályázatok száma:
Jelen pályázati felhívásra egy Pályázó csak egy pályázatot nyújthat be.

8. Pályázati díj:
Jelen pályázati kategóriában a pályázati díj 2 200 Ft. A pályázati díjat a pályázat beadásának napjáig szükséges megfizetni az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 10032000-01451461-00000000 számú számlájára, kizárólag átutalással (IBAN HU17100320000145146100000000). A pályázati díj befizetését alátámasztó dokumentumot (a Pályázó hivatalos képviselője által hitelesített bankszámlakivonat nyitó- és záró egyenleggel) kérjük az elektronikus pályáztatási rendszerbe a „dokumentumbeküldőn” keresztül felcsatolni. Átutaláskor a pályázatot benyújtó szervezet adószámát és az IFJ-GY-18-A közleményt szíveskedjen feltüntetni.

9. A Pályázók köre:
Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi feltételeknek megfelelő közösségek vagy szervezetek nyújthatnak be pályázatot:

1. Magyarországi közösségek vagy szervezetek esetén
– az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény szerinti civil szervezetek,
– egyházak, egyházi szervezetek (Bevett egyház, Vallási tevékenységet végző szervezet, Elsődlegesen vallási tevékenységet végző belső egyházi jogi személy, Egyházi szervezet).

2. Határon túli közösségek vagy szervezetek esetén
– önálló jogi személyiséggel rendelkező határon túli ifjúsági és jellemzően az ifjúsággal (15-29 év közötti korosztály tagjaival) foglalkozó közösségek vagy szervezetek [civil szervezetek (kivéve pártok, pártokhoz kötődő ifjúsági szervezetek, szakszervezetek), egyházak, egyházi szervezetek]. Azon határon túli magyar ifjúsági szervezetek esetében, amelyek az egyéb jogszabályi feltételeknek maradéktalanul megfelelnek, kiíró az Ávr. 84. § (1); d) pontja szerint az inkasszó bejegyzési kötelezettségtől eltekint. Egyéb esetekben (informális csoport) a pályázónak rendelkeznie kell Magyarországon jogi személyiséggel rendelkező befogadó (kötelezettségvállaló) szervezettel.

Amelyek (kivéve: bevett egyházak esetében) létesítő okiratukban foglaltak / szereplők szerint:
– gyermek és ifjúsági célokat valósítanak meg; vagy
– gyermek és ifjúsági közösségeket fognak össze; vagy
– gyermek és ifjúsági közösségek számára szolgáltatásokat biztosítanak; vagy
– a gyermek és ifjúsági korosztályok érdekeinek képviseletét vállalták fel.
Az értékelési szempontrendszer alapján előnyt élveznek azon Pályázók, amelyek az Új Nemzedék Központ Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködési szándéknyilatkozatot kötnek, továbbá azok, amelyek pályázatában fenntarthatósági szempontok is bemutatásra kerülnek.
Ezzel együtt a pályázat benyújtásához kötelezően: az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER) regisztráltak. (A regisztrációval és a Regisztrációs nyilatkozat benyújtásával kapcsolatos információkat a Pályázati Útmutató 5. pontja tartalmazza.)

A pályázatok benyújtásának határideje:
Az internetes pályázatok beadási határideje: 2018. április 9. 23:59 perc
Határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, amely az EPER-ben 2018. április 9. 23:59 perc határidőig véglegesítésre került. A határidőben történő benyújtás részletes szabályait a Pályázati Útmutató 6. pontja tartalmazza.

A pályázattal kapcsolatban további információkat a Támogatáskezelő ügyfélszolgálatától kaphatnak az (1) 550-2674-es telefonszámon, valamint a gyia@emet.gov.hu e-mail címen.

Részletek