Pályázati felhívás „testvér-települési programok és együttműködések” támogatására

Pályázatok

handshake twin citiesBETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ ZRT.

Pályázati felhívás  „testvér-települési programok és együttműködések” támogatására

A pályázat célja:
Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudata megerősítésének támogatása a testvér-települési együttműködések erősítése útján.

A pályázati felhívás tárgya:
Magyarország és a Kárpát-medence magyarok lakta települései közötti magyar-magyar kapcsolatok ápolását és fejlesztését célzó testvér-települési programok és együttműködések támogatása. Ezen belül:
•    meglévő együttműködések kölcsönös fejlesztése magyarországi önkormányzatok és Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria önkormányzatai között,
•    a tapasztalatcsere, a tudás és a legjobb gyakorlatok átadása,
•    a magyar történelemhez kapcsolódó események és a nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódó közösen megvalósítandó programok támogatása,
•    a testvér-településeken működő oktatási és nevelési intézmények együttműködésének támogatása, a kulturális örökség ápolása, kulturális, ifjúsági és hagyományőrző tevékenységek megvalósítása
•    új testvér-települési kapcsolatok kiépítése.

Támogatható kiadások:
•    A programok lebonyolításának költségei (programokhoz kapcsolódó anyagbeszerzés, szolgáltatások, a programokhoz kapcsolódó személyi kifizetések és azok járulékai)
Pályázásra jogosultak köre:
A Bethlen Gábor Alapról szóló 2010. évi CLXXXII. törvény 1. §-ának rendelkezései szerint pályázatot nyújthat be:
•    magyarországi települési önkormányzat.
Partnerek száma:A pályázatban be kell mutatni, hogy mely (legalább egy) határon túli településsel együttműködve kívánja a pályázó a megpályázott programot megvalósítani.

A megvalósítandó programok helyszíne: a tevékenységeket a programban/projektben részt vevő országok (Magyarország, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria) valamelyikében kell megvalósítani.

Igényelhető támogatás:
Az egy pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 500.000 forinttól 2.500.000 forintig terjedhet.

Benyújtási határidő: 2016. március 31., 14.00 óra (közép-európai idő szerint).

További információk az Alapkezelő honlapján – http://bgazrt.hu – a 2016. évi Pályázati és elszámolási útmutató testvér-települési programokat és együttműködéseket támogató pályázati felhíváshoz címszó alatt találhatóak.

Részletek