Ifjúsági programok és szervezetek támogatása

Pályázatok

youthbMAGYAR NEMZETI TANÁCS

Ifjúsági programok és szervezetek támogatása

1./ A pályázat formája: nyílt pályázat.

2./ A pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő támogatás: 657.000,00 (azaz: hatszázötvenhétezer) dinár.

3./ A támogatás vissza nem térítendő.

A támogatás igényelhető: működésre és rendezvényszervezésre (A megítélt-és folyósított támogatások kizárólag a Támogató által meghatározott célokra fordíthatók. Egyéb célú, a pályázatban megfogalmazottaktól eltérő felhasználáshoz a Támogató írásos jóváhagyását kell kérni. Ilyen jóváhagyást a Tanács elnöke adhat írásos formában).

A támogatás elő- és utófinanszírozásra igényelhető.

A támogatás felső határa: 60.000,00 dinár.

A pályázat tárgyának ebben az évben kell megvalósulnia.

A jelentést az odaítélt eszközök felhasználásáról a naptári év november 30-ig szükséges leadni a Szekeres László Alapítványnak.

4./ A jelen határozat alapján meghirdetett támogatási pályázaton a szerbiai székhellyel rendelkező ifjúsági és tagságában többségében fiatalokat tömörítő civil szervezetek pályázhatnak, kivéve a kulturális alaptevékenységű szervezeteket, amelyek részére a Magyar Nemzeti Tanács részéről külön pályázat került kiírásra.

A meghirdetett támogatási pályázaton a pályázók egy kérelmet adhatnak át.

5./ A pályázatokon való részvétel feltételei, hogy:
–    a pályázó jelen pályázat 4. pontjának megfelelően a kiírt pályázat részvevői körébe     tartozik, és
–    a pályázó a pályázati határidőn belül beadta a pályázati jelentkezését a pályázati kiírásnak     megfelelően a Szekeres László Alapítványnak, és
–    a pályázónak nincs elmaradott és határidőre el nem számolt tartozása a Támogató felé, és
–    a pályázó hiánytalan dokumentációt nyújtott be a pályázati kiírásnak megfelelően a     Szekeres László Alapítványnak.

6./ A pályázat határideje:
–    a pályázati felhívás 2013. július 1-től 2013. július 19-ig áll nyitva a pályázók számára,
–    a pályázatok beérkezési határideje: 2013.július 19., 14 óra,
–    a pályázat a pályázati jelentkezések határidejét követő legkésőbb 30 napon belül     elbírálásra kerül,
–    a pályázati eredmények az elbírálást követő legkésőbb 5 munkanapon belül közzétételre     kerülnek a Tanács honlapján, és a pályázók elektronikus formában tájékoztatva lesznek.

7./ A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.

A pályázat lebonyolításáról és elszámoltatásáról a Szekeres László Alapítvány gondoskodik.

A kérelmeket elektronikus és nyomtatott formában is be kell küldeni!

A pályázati űrlap (IF-3) a  www.mnt.org.rs és a www.szla.org.rs honlapról letölthető.

Elektronikus formában a kérelmeket a rendszeresített pályázati űrlapon (IF- 3) kell elküldeni a következő e-mail címre: office@szla.org.rs.

A kinyomtatott és aláírt pályázati űrlapot (IF-3) egy eredeti példányban, postai küldeményként a Szekeres László Alapítvány, 24000  Szabadka/Subotica, Age Mamužića 11/II. címre kell eljuttatni, vagy személyesen munkanapokon 8 és 16 óra között a Szekeres László Alapítványnak az Ago Mamužić utca 13. számú épülete II. emeletén levő irodájába, illetve munkanapokon és hétvégén 8 és 18 óra között a szabadkai Magyar Ház portáján (Ago Mamužić utca 11.).
A pályázatokat a „IFJÚSÁGI PÁLYÁZAT-2013” megjelöléssel, ellátva a pályázó nevével és címével kell beadni.

8./ A pályázat elbírálását végző bizottság összetétele: Szűcs Balázs-elnök, Saláta Ugrai Zoltán-tag, Lovas Ildikó-tag, Dr. Lengyel László-tag, Simon Erzsébet-tag, Joó Horti Lívia-tag, Dr. Zsoldos Ferenc-tag.

A pályázat elbírálást végző bizottság a Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala elnökének 2013. március 4-én, MNT-305/K/2013-J/134/3 iratszámú végzésével lett kinevezve a 2013-as naptári évre.

9./ A pályázatok elbírálásánál a Vajdasági Magyar Civil Kataszterben szereplő szervezetek előnyben részesülnek.
A pályázat elbírálási mércéi a Magyar Nemzeti Tanács szervei által biztosított támogatások odaítélésének eljárásáról szóló határozat (elfogadva 2012. július 25-én H/13/2012 iratszám alatt) kerültek meghatározásra.  A határozat szövege letölthető a Magyar Nemzeti Tanács honlapjáról (www.mnt.org.rs.).

A támogatások odaítélésének javaslatáról, az illetékes bizottság minden körülményt figyelembe véve ÉRTÉKELI A PÁLYÁZATI JELENTKEZÉSEKET,   különös tekintettel a kiírt pályázati célok megvalósulására, és „MEGFELELŐ”  VAGY „NEM MEGFELELŐ” ÉRTÉKELÉST ADHAT,  melyeket továbbít a Tanács elnökének, döntéshozatalra.

Forráshiányra való hivatkozással a pályázati jelentkezések elutasíthatóak.

Az elbírált pályázaton odaítélt támogatásra a Támogatott kizárólag a Tanács elnökével megkötött egyedi szerződés alapján szerez jogokat és vállal kötelezettségeket.

10./ A pályázat melléklete: IF – 3 pályázati űrlap.

11./ A pályázati eredményként meghirdetésre kerülő jogosultsági rangsorról a Tanács elnöke külön határozattal dönt. A döntés ellen fellebbezésnek nincs helye. A döntésről a pályázók hivatalos értesítést kapnak.

12./ Az elbírált pályázaton odaítélt támogatásra a Támogatott kizárólag a Tanács elnökével megkötött egyedi szerződés alapján szerez jogokat és vállal kötelezettségeket.

13./ A megítélt és folyósított támogatások a Támogató által elfogadott elszámolási szabályzat alapján kerülnek elszámolásra, amelynek rendelkezései a kiírt pályázat részét képezik.

14./Amennyiben bizonyítást nyer, hogy a kiírt pályázat alapján jogosultságot szerzett pályázó nem valós adatokat szolgáltatott annak elbírálásához, elveszíti a jogosultságát a támogatásra és a Közigazgatási Hivatalnak jogában áll az addig folyósított összeg visszafizetésére kötelezni.

15./A pályázati felhívás a Magyar Nemzeti Tanács és a Szekeres László Alapítvány honlapján, valamint a Magyar Szó című napilapban kerül megjelentetésre.

16./ További információk a Szekeres László Alapítvány 024/554-450-es telefonszámán kaphatóak.

Link