„2013 a Külhoni magyar kisiskolások éve” 1. központi pályázati felhívás

Pályázatok

school-houseBETHLEN GÁBOR ALAP

„2013 a Külhoni magyar kisiskolások éve” 1. központi pályázati felhívás

1.      A pályázat célja:
Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.

Mindezen törekvések megvalósítására az Alapkezelő lebonyolító szervezet közreműködését veszi igénybe. A lebonyolító szervezet továbbképzést szervez külhoni magyar magánszemélyek számára, akik külhoni magyar iskolás kor előtti, vagy általános iskolás korú gyermekek köré szerveződő közösségekben szervező munkát látnak el, illetve ilyen tevékenységet kívánnak folytatni. A pályázat célja a módszertani továbbképzésen való részvétel biztosítása, valamint a továbbképzéshez kapcsolódó költségek fedezése a külhoni magyar iskolás kor előtti, illetve általános iskolás korú gyermekek köré szerveződő közösségek megszervezésének, megerősítésének, hatékonnyá tételének érdekében e célokat tükröző igényes, minőségi pályázatok támogatásával.

2.       A pályázati felhívás tárgya
A “2013 a külhoni magyar kisiskolások éve” program keretében külhoni magyar közösségépítő magánszemélyek részvételének biztosítása és támogatása módszertani továbbképzési programon.

3.      Támogatható kiadások:
3.1.  Az Alapkezelő a továbbképzéshez kapcsolódó költségek fedezetére nyújt támogatást az alábbiak szerint:

3.1.1. a továbbképzésen való részvétel járulékos költségeinek fedezetére (utazás, vízum, biztosítás, kommunikációs költségek)

3.1.2. a továbbképzés hasznosulására vonatkozó pályamunka elkészítése kapcsán felmerülő költségek fedezetére (szakmai összefoglaló elkészítéséhez kapcsolódó költségek).

3.2.   A támogatást magánszemélyek igényelhetik, mértéke: egyszeri 25.000 Ft/fő támogatási összeg.

3.3.  A nyertes pályázók támogatását az Alapkezelő átutalással teljesíti a pályázati adatlapon megjelölt bankszámlaszámra. Készpénz, vagy egyéb fizetési mód teljesítésére nincs lehetőség.

3.4.  A támogatás utófinanszírozott, az Alapkezelő a képzésen való részvételt követően utalja át a támogatást a kedvezményezettek részére, legkésőbb 2013. augusztus 31-ig.

3.5.  A nyertes pályázóknak a támogatás felhasználását nem szükséges tételes elszámolással igazolni, azonban a továbbképzésről szakmai beszámolót benyújtani kötelező.

3.6.  A továbbképzés részvételi költségeit (szállás, étkezés, szakmai programok, módszertani csomag) a lebonyolító szervezet biztosítja.

3.7.  Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be, legfeljebb 25.000 Ft támogatásban részesülhet.

4.      Nem támogatható kiadások:
Minden, a 3.1. pontban részletezettektől eltérő kiadás.

5.      Pályázók köre:
A 2010. évi CLXXXII. BGA Tv. 1 §. rendelkezései szerint:
A támogatás kedvezményezettje lehet az a Magyarország területén lakóhellyel nem rendelkező, Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, vagy Ausztriában élő, magát magyarnak valló természetes személy, aki külhoni magyar iskolás kor előtti, vagy általános iskolás korú gyermekek köré szerveződő közösségekben szervező munkát lát el, illetve ilyen tevékenységet kíván folytatni.

6.      A pályázat megvalósítási paraméterei:
6.1.  Rendelkezésre álló támogatási keretösszeg: 1,25 millió Ft

6.2.  A továbbképzés megvalósítási időszaka: 2013. július

6.3.  A pályázat benyújtása: 2013. február 15. – 2013. március 18.

6.4.   A továbbképzésen való részvétel szakmai beszámolójának benyújtási határideje: 2013. október 30.

További információk:
–      a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján – www.bgazrt.hu – a „Pályázati útmutató magánszemélyek részére a 2013. évi pályázatokhoz” címszó alatt elérhető a pályázattal kapcsolatos részletes tájékoztató
–       A pályázattal kapcsolatosan információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:
Bogdán Andrea
Tel: +36-1-7955492,
e-mail: andrea.bogdan@bgazrt.hu , vagy kisiskolasokeve@bgazrt.hu

Link