IPA tábla a városházán

Hírek

A Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ (ICR) igazgatója, Fejsztámer Róbert a magyarkanizsai városháza folyosóján tartott sajtótájékoztatót azok a táblák előtt, amelyek a 2010 januárja és 2012 januárja közötti időszakban folyt IPA-programokat tanúsítják.
Elmondása szerint az Európai Unió által támogatott, úgynevezett MSP IPA 2007-es program az önkormányzatoknak szólt. Valójában nem konkrét anyagi támogatásról volt szó, hanem technikai segítségnyújtásról és az emberi erőforrások képzéséről. Az elmúlt hároméves időszak alatt a magyarkanizsai önkormányzat három projektumban is sikeresen pályázott, és a három projektumban összesen több mint 50 önkormányzati alkalmazott vett részt különböző területekről. Az akciótervek és a stratégiák kidolgozásában minden egyes szektorból részt vettek, és nemcsak önkormányzati alkalmazottak, hanem az önkormányzati intézményekben dolgozók is.
A három pályázat közül az első az önkormányzati programozott költségvetés elkészítésre vonatkozó képzést célozta és 2010-es év folyamán zárult le. A következő program, amiben részt vett önkormányzatunk, a stratégiai terv és az akciótervek elkészítése volt. A harmadik projektumban technikai segítséget nyert az önkormányzat, a nagybefektetéseknek a programozása és koordinációja témakörében.

Forrás