A NIS nyílt pályázata

Pályázatok

NIS

Nyílt pályázat Újvidék, Pancsova, Nagybecskerek, Nagykikinda, Törökbecse, Magyarkanizsa, Bégaszentgyörgy és Niš területén 2012. december 31-éig megvalósítandó sport-, művelődési, környezetvédelmi, tudományos, valamint népjóléti és emberbaráti projektumok lebonyolításához szükséges pénzeszközök odaítélésére.

A pályázat tárgya
A működési területünk helyben élő közösségével való együttműködés és a közérdek előmozdítása érdekében, a helyben élő közösség és a jelentős gazdasági szereplők felelősségteljes korporatív magatartása és szorosabb kapcsolata szellemében, az életminőség javítására készen állunk támogatni az olyan projektumokat, amelyek az alább fölsorolt területeken megfelelnek az alapvető jótékonysági és szponzori elveinknek:
– A sport ereje – a sport és az egészséges életmód népszerűsítése,
– Határtalan kultúra – a helyi, nemzeti és nemzetközi jelentőségű művelődési intézmények és rendezvények támogatása,
– A tudomány és a tehetségek fejlesztése – a tudományos potenciál, a kutatómunka, a tudományos fölfedezések fejlesztésének, valamint a tehetséges diákok és egyetemi hallgatók fölkarolásának támogatása,
– Emberbaráti projektumok – a rászoruló lakossági kategóriák megsegítését és támogatását, a bajbajutottak, a jó ötletekkel igen, de pénzzel nem rendelkező szervezetek és egyesületek fölkarolását célozzák,
– Környezetvédelmi projektumok – a környezetvédelemben uralkodó helyzet előmozdításához hozzájáruló közérdekű projektumok.

Általános pályázási feltételek
Részt venni jogosultak: bejegyzett civilszervezetek, állampolgári egyesületek, emberbaráti szervezetek, nemformális csoportok, valamint intézmények, alapok, alapítványok, társadalmi szervezetek, magánszemélyként ifjú tehetségek stb.
Egy szervezet csak egy projektummal jelentkezhet.

A pályázati projektumnak rövid lejáratúnak kell lennie, a projekttevékenységek mindegyike érjen véget 2012. december 31-éig.

A projektum lebonyolításának helyszíne kizárólag a Szerb Köztársaság, illetve Újvidék, Pancsova, Nagybecskerek, Nagykikinda, Törökbecse, Magyarkanizsa, Bégaszentgyörgy és Niš területén legyen.

A pályázat nem nyújt pénzbeli támogatást:
– politikai pártok, hasonló szervezetek és csoportok tevékenységéhez
– vallási és hitéleti csoportok tevékenységéhez
– bel- és külföldi utazásra, tanulmányokra, konferencián való részvételre stb. vonatkozó egyedi kérelmekhez
– egyes személyek vagy csoportok szállás- és étkezési költségeihez
– másik projektumból már pénzbeli támogatásban részesülő tevékenységekhez
– ez a pályázat nem támogat olyan eseményeket, mint a kerekasztal-tanácskozások, hangversenyek, évfordulók, kirándulások, könyv, brosúra, folyóirat kiadása stb.

A jelentkezés határideje és módja:
A pályázat 2012. május 14-étől június 1-jéig érvényes.
A jelentkezés végső határideje: 2012. június 1-jén 12.00 óra.
A projektum lebonyolítása: minden projekttevékenységnek 2012. december 31-éig véget kell érnie.

A lebonyolításuk után legkésőbb két hónappal a projektum hordozói a projekttevékenységek lebonyolításáról és a pénzeszközök felhasználásáról kötelesek beszámolót benyújtani. A pályázáshoz töltse le és küldje be projektfinanszírozási jelentkezési lap formanyomtatványát. Ez letölthető az újvidéki NIS Rt. www.nis.rs. honlapjáról, majd kitöltve a saradnjaradirazvoja@nis.rs, villámpostacímre küldhető.

A bizottság fenntartja a jogot, hogy kiegészítő dokumentációt kérjen.

Megjegyzés: a bármely más módon (távmásolón, postai úton) vagy más címre küldött jelentkezéseket a bizottság figyelmen kívül hagyja.

Az eszközök kiválasztott projektumokra való odaítélése és felhasználásának módja:
A benyújtott projektumokról a NIS képviselőiből és a projektumban érintett helyi jellegű konkrét közösség képviselőiből alakult külön bizottság dönt. Minden egyes projektumra szerződést kell kötni.

A projektum lebonyolítására jóváhagyott pénzeszközök céleszközök, az újvidéki NIS Rt. és a projektum hordozója között kötött szerződés értelmében kizárólag a konokrét projektum megvalósítására használhatók föl.

Az eredmények közzétételének módja
A pályázati eredmények a NIS Rt. (www.nis.rs) és a helyi önkormányzatok (Újvidék, Pancsova, Nagybecskerek, Nagykikinda, Törökbecse, Magyarkanizsa, Bégaszentgyörgy és Niš) honlapján (kinek-kinek a területén lebonyolítandó projektumokról) a 2012. június 14. és 22. közötti időszakban jelennek meg.
A pályázattal kapcsolatban további értesülések a NIS Rt. honlapján (www.nis.rs) szerezhetők.

Ha további kérdése lenne, kérjük, a saradnjarazvoja@nis.rs  villámpostacímre küldje el nekünk.

Link