Mezőgazdasági civilszervezeti projektumok magyarkanizsai községi költségvetésből való támogatása

Pályázatok

MAGYARKANIZSA KÖZSÉG

Nyílt pályázat a mezőgazdasági civilszervezeti projektumok magyarkanizsai községi költségvetésből való támogatására

A mezőgazdasági civilszervezeti projektumok 2012. évi magyarkanizsai községi költségvetésből való támogatására szánt eszközök teljes összege: 1.500.000,00 dinár.

Az e pályázat szerinti eszközöket Magyarkanizsa község területén működő mezőgazdasági civilszervezeteknek (állampolgári egyesületeknek) a civilszervezeti projektumok költségvetési támogatásának módjáról szóló rendelettel (Magyarkanizsa Község Hiv. Lapja, 12/08. sz.) összhangban olyan mezőgazdasági projektumok megvalósítására kell odaítélni mint: rendezvényszervezés, tájékoztató közlönyök kiadása, falusi turizmus, érdekvédelem, képzés és szaktanácsadás, marketing, áruminta-vásári részvétel, önszerveződés (szövetkezetbe tömörülés, vállalkozások, kézműipari szakmák, családi jószágtelepek) támogatása, határon átnyúló együttműködés.

A pályázaton olyan civilszervezetek (állampolgári egyesületek) jogosultak részt venni, amelyeknek bejegyzése a magyarkanizsai önkormányzat területére szól, itt székhelyük vagy fiókszervezetük van, illetve – mint községi, községközi, köztársasági szervezetek – a magyarkanizsai önkormányzat területén fejtik ki működésüket.

A pályázó civilszervezet legföljebb két projektummal jelentkezhet, magyarkanizsai községi költségvetési eszköz azonban csak az egyik projektum támogatására ítélhető oda.

A projektumot Magyarkanizsa község területén kell megvalósítani.

A projektumnak 2012. 12. 31-éig be kell fejeződnie, és ezen a határidőn belül át kell adni a projektum tételes elszámolását is.

Az a civilszervezet, amely az előző bekezdésben írt határidőn belül a projektum megvalósításáról nem adja át a beszámolóját, a következő három évben nem jogosult ezen a pályázaton részt venni, illetve a pályázati jelentkezését figyelmen kívül kell hagyni.

Ha a jóváhagyott eszközöket nem rendeltetésszerűen használta fel, a számára a kifizetett eszközöket a kedvezményezett köteles visszatéríteni.

A magyarkanizsai községi költségvetésből kért eszközök mértéke projektenként nem lehet alacsonyabb 20.000,00, sem magasabb 500.000,00 dinárnál.

A civilszervezet a projektérték 10%-ának megfelelő mértékű pénzbeli önerőről köteles gondoskodni.

A pályázati jelentkezéseket a pályázati dokumentáció elválaszthatatlan részét alkotó külön adatlapon kell benyújtani.

A pályázati dokumentáció hétköznap 7.00 és 15.00 óra között a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélszolgálatán (Fő tér 1, 2. sz. irodájában – 7. ügyfélasztal) vehető át, vagy letölthető a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos világhálós honlapjáról (www.kanjiza.rs/dokumentumok/2012/adatlap_mez_gaz_civil.doc).

A pályázati dokumentáció tartalma:
1. jelentkezési lap formanyomtatványa
2. a projektkoordinátor és a főbb munkatársak életrajza
3. a szervezet céglajstromba vételéről szóló határozat fénymásolata
4. az alapító okirat (alapszabály) fénymásolata

A jelentkezési lapokat lezárt borítékban CIVILSZERVEZETI PROJEKTTÁMOGATÁSI PÁLYÁZAT (mezőgazdaság) megjelöléssel 24420 Magyarkanizsa, Fő tér 1 címre postai úton vagy a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélszolgálatán személyesen átadva kell benyújtani.

A nyílt pályázattal kapcsolatban további tájékoztatás ifj. Bimbó Mihálytól kapható a 875 166, 303-as melléken.

A jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2012. február 6-án 15.00 óra.

A projektumjavaslatok értékelésének mércei:
1. a projektum mennyire igazodik az összes pályázati követelményhez
2. az előző években a civilszervezet milyen eredményeket ért el, milyen az anyagi és személyzeti ellátottsága
3. hány tagja van a civilszervezetnek
4. milyen az együttműködése a helyben élő közösséggel

Nem vehetők figyelembe a határidőn túl, hiányos dokumentációval, nem megfelelő adatlapon, nem a pályázatban megfogalmazott célra, távmásolón vagy elektronikus levélben benyújtott és alá nem írt jelentkezések. A hiányos pályázati anyagok nem értékelhetők/pontozhatók.

A pályázati anyag nem jár vissza.

A 2012-ben támogatandó projektumok kiválasztásáról szóló döntés meghozatala után az önkormányzat a projektum megvalósításának támogatásról szerződést köt a pályázóval.
A 2012. évi magyarkanizsai községi költségvetésből támogatandó civilszervezeti projektumok kiválasztásáról a pályázat lezárását követő 15 napon belül döntést kell hozni.

A magyarkanizsai községi költségvetésből támogatandó civilszervezeti projektumok kiválasztásáról szóló döntést legkésőbb a szerződéskötést követő 14 napon belül közzé kell tenni a közszolgálati tájékoztatási eszközökben és Magyarkanizsa község világhálós hivatalos honlapján.

Link