POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA SPORT I OMLADINU – Javni konkurs za finansiranje projekata podrške sprovođenju omladinske politike

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA SPORT I OMLADINU

Javni konkurs za finansiranje projekata podrške sprovođenju omladinske politike

USLOVI U POGLEDU PODNOSILACA I PREDLOGA PROJEKATA
– Podnosioci predloga projekata mogu biti udruženja mladih i za mlade, omladinske i studentske organizacije, savezi, jedinice lokalne samouprave, kancelarije za mlade, vaspitno-obrazovne ustanove, druge ustanove i razvojne agencije jedinica lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine.
– Podnosilac zahteva mora da ima sedište na području AP Vojvodine i da raspolaže kapacitetima za realizaciju projekata.
– Ukoliko se projekat realizuje u partnerstvu s nekom organizacijom, neophodno je dostaviti dokaz o saradnji s tom organizacijom (protokol, sporazum i slično).

USLOVI U POGLEDU PREDLOGA PROJEKATA
Projekti koji se finansiraju su projekti podrške sprovođenju omladinske politike koji se, u skladu sa Akcionim planom politike za mlade u APV u periodu 2023.-2025. („Sl. list APV“, br. 45/23), odnose na neke od oblasti i to: omladinski rad, prostori za mlade, aktivno učešće mladih i lični razvoj.
Pored navedenog, putem ovog konkursa vrši se i izbor jedne organizacije koja će vršiti monitoring pealizacije odobrenih projekata po konkursima u oblastima omladinske politike, koje raspisuje Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Na ovaj konkursni zadatak mogu da apliciraju samo organizacije mladih i za mlade koje, pored opštih uslova, imaju i iskustva na poslovima monitoringa i evaluacije. Projektni zadaci sa izabranom organizacijom biće posebno definisani ugovorom.
Maksimalni iznos sredstava koji može biti odobren za projektni zadatak „monitoring i evaluaciju odobrenih projekata po Konkursu za finansiranje projekata podrške sprovođenju omladinske politike“ iznosi 500.000,00 dinara.

Ukupan iznos sredstava koji se raspodeljuje po ovom konkursu iznosi 29.000.000,00 (dvadesetdevetmiliona) dinara. Od navedenog ukupnog iznosa, 26.000.000,00 dinara predstavlja dotacije nevladinim organizacijama, a iznos od 3.000.000,00 dinara planiran je za transfere ostalim nivoima vlasti.

ROK ZA PODNOŠENjE PREDLOGA PROJEKATA PO KONKURSU
Javni konkurs je otvoren od dana objavljivanja u dnevnom listu „Dnevnik“ i traje do 1. marta 2024. godine.
Nakon isteka roka trajanja ovog Konkursa, stručna Komisija će vrednovati podnete predloge projekata, te dostaviti pokrajinskom sekretaru predlog za finansiranje. Nakon donošenja odluke na internet stranici Sekretarijata će se objaviti spisak podnosilaca čiji su predlozi projekta odobreni. Objavljivanjem ove liste, smatraće se da su podnosioci predloga projekata koji nisu na listi, odbijeni sa zahtevom za finansiranje, te da su na ovaj način o tome obavešteni.

NAČIN PODNOŠENjA PREDLOGA PROJEKATA

Prijave na konkurs ispunjavaju se isključivo na obrascu koji je objavljen na internet sajtu Sekretarijata: www.sio.vojvodina.gov.rs i dostavljaju se na jedan od tri načina: 1. elektronskim putem u PDF formatu (potpisano elektronskim potpisom ovlašćenog lica, ili kao skenirani obrazac i prateća dokumentacija prethodno potpisani i pečatirani) slanjem na e-mail: konkurs.omladinska@sio.vojvodina.gov.rs; 2. putem pošte u zapečaćenoj koverti sa naznakom
„Prijava za Javni konkurs za finansiranje projekata podrške sprovođenju omladinske politike“, na adresu: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Bul. Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, ili 3. neposredno na pisarnici pokrajinskih organa. Neblagovremene i nepotpune prijave, neće se razmatrati.
Dodatne informacije mogu se dobiti u toku trajanja konkursa putem elektronske pošte na adresu: mladi@vojvodina.gov.rs.

Detaljnije