MINISTARSTVO NAUKE, TEHNOLOŠKOG RAZVOJA I INOVACIJA – Javni poziv za učešće u sredstvima Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u 2024. godini

Konkursi

MINISTARSTVO NAUKE, TEHNOLOŠKOG RAZVOJA I INOVACIJA

Javni poziv za učešće u sredstvima Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u 2024. godini

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija (u daljem tekstu: Ministarstvo), nadležno za naučnoistraživačku delatnost, u 2024. godini sufinansira sledeće programske aktivnosti:
1. sufinansiranje učešća istraživača na naučnim skupovima i sastancima radnih tela naučnog skupa u inostranstvu;
2. sufinansiranje boravka istraživača iz inostranstva u Republici Srbiji po pozivu;
3. sufinansiranje završne izrade i odbrane doktorskih disertacija istraživača i Stipendista Ministarstva;
4. sufinansiranje postdoktorskog usavršavanja istraživača;
5. sufinansiranje izdavanja naučnih časopisa u Republici Srbiji;
6. sufinansiranje izdavanja monografija u Republici Srbiji;
7. sufinansiranje održavanja naučnih skupova u Republici Srbiji;
8. sufinansiranje kolektivnih članarina u međunarodnim naučnim udruženjima/organizacijama.

Rok za podnošenje prijava po tačkama 5, 6, 7 i 8 je 30 dana od dana objavljivanja ovog Javnog poziva, zaključno sa 01.03.2024. godine, a do kraja prve polovine 2024. godine objaviće se drugi javni poziv za programsku aktivnost izdavanja monografija u Republici Srbiji.

Rok za podnošenje prijave za programsku aktivnost po tački 4 je 60 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 01.04.2024. godine.

Konkurs po ovom pozivu za programske aktivnosti pod tačkama 1, 2 i 3 otvoren je tokom cele godine.

Prijava na ovaj Javni poziv vrši se podnošenjem odgovarajućeg zahteva, na obrascima Ministarstva, uz dokumentaciju koja je navedena u njima.

Obrasci odgovarajućih zahteva, kriterijumi na osnovu kojih će se odlučivati o pristiglim prijavama i ostale informacije od značaja za sprovođenje ovog Javnog poziva nalaze se na veb-sajtu Ministarstva: www.nitra.gov.rs.
Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti neposredno preko pisarnice Uprave za zajedničke poslove republičkih organa ili putem preporučene pošte na adresu: Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, 11000 Beograd, Nemanjina 22-26, sa naznakom „Prijava na Javni poziv za …. (naziv programske aktivnosti za čije sufinansiranje se podnosi zahtev)”.

Detaljnije