TRAG FONDACIJA – Otvoren konkurs za novi ciklus programa AKTIVNE ZAJEDNICE

Konkursi

TRAG FONDACIJA

Otvoren konkurs za novi ciklus programa AKTIVNE ZAJEDNICE

Program Aktivne zajednice ima za cilj da, putem obuke i dodele donacija, podrži udružene građane i građanke koji doprinose unapređenju i razvoju zajednica i u svoje aktivnosti uključuju što više njenih članova sa ciljem rešavanja zajedničkih problema, pri čemu na najbolji način upotrebljavaju lokalne resurse i potencijale i promovišu saradnju sa različitim akterima. Program prati potrebe udruženih građana i građanki, i novčano i na druge načine ih podržava da realizuju svoje ideje koje doprinose razvoju i boljitku njihovih zajednica. Projekti koje podržavamo nisu tematski ograničeni i plod su ideja, energije, rada i posvećenosti ljudi koji učestvuju u njima.

Ko može da se prijavi?
Podržavamo udruženja građana i neformalne grupe koje:
• pokreću i aktivno uključuju građane i građanke u svoje aktivnosti,
• zastupaju opšte interese svoje zajednice,
• ne postoje duže od 10 godina,
• imaju godišnji prihod koji ne prelazi 1.200.000,00 dinara (za udruženja),
• pokreću i aktivno uključuju građane i građanke u svoje aktivnosti,
• nemaju pristup značajnim fondovima drugih donatora ili nisu direktno povezane sa međunarodnim agencijama i fondovima i
• nalaze se na teritoriji Srbije.

Šta podržavamo?
Verujemo da udruženi građani i građanke najbolje prepoznaju potrebe svojih zajednica, te program Aktivne zajednice otvara prostor za raznovrsne projekte koji doprinose razvoju zajednica. Za nas, zajednicu čine građani i građanke okupljeni oko zajedničkih vrednosti, potreba, interesa, problema, koji razvijajući osećaj pripadnosti zajednici preduzimaju zajedničke akcije.

Prijavu možete poslati najkasnije do srede, 10. januara 2024. godine, do 23:59 časova.

Pozivamo vas da se pre prijave konsultujete sa timom za donacije Trag fondacije u vezi sa idejom koju želite da prijavite. Za sva pitanja, možete nas kontaktirati putem mejla prijave@tragfondacija.org, kao i zakazati onlajn sastanak najkasnije do ponedeljka, 8. januara 2024.

Ovde možete pronaći najčešće postavljana pitanja.
Program Aktivne zajednice se realizuje u okviru projekta Snaga aktivizma, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovode Trag fondacija i partnerske organizacije CRTA, Krovna organizacija mladih Srbije, BeFem, Slavko Ćuruvija fondacija i Srpski filantropski forum.

Detaljnije