Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za podnošenje predloga infrastrukturnih projekata manjeg obima

Konkursi

EVROPSKA UNIJA I UNOPS

Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za podnošenje predloga infrastrukturnih projekata manjeg obima

Evropska unija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u okviru programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’ objavljuju Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za podnošenje predloga infrastrukturnih projekata manjeg obima.

Cilj Javnog poziva je da se kroz realizaciju intervencija manjeg obima u delu komunalne i socijalne infrastrukture, unaprede i poboljšaju uslovi života najugroženijih žena i muškaraca, dečaka i devojčica koji žive u podstandardnim naseljima, i da se poboljša njihov pristup javnim uslugama.

Pravo učešća imaju sve jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji.

Indikativni budžet Javnog poziva1 milion EUR

Rok za podnošenje predloga projekata 28. februar 2022. u 24.00

Dokumentacija
Sve informacije o Javnom pozivu i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na internet stranici programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’, u sekciji Konkursi / Open Calls.

Način prijave
Predlozi projekata se šalju elektronskim putem, a detaljna uputstva za slanje se nalaze u dokumentu 1. EU SHAI_Call for Proposals_SSIP_Guidelines for Applicants.

Svim zainteresovanim jedinicama lokalne samouprave biće omogućeno da dobiju odgovore na pitanja o javnom pozivu na onlajn informativnim sesijama koje će biti organizovane u sledećim terminima:
• ponedeljak, 24. januar 2022. u 11.00
• sreda, 26. januar 2022. u 11.00

Predstavnici jedinica lokalne samouprave mogu se opredeliti za termin koji im najviše odgovara, a informativnim sesijama se pristupa klikom na sledeći link: https://meet.google.com/nif-hyph-knd.

O Programu
Javni poziv se raspisuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji”, za koji je Evropska unija izdvojila 27 miliona evra.

Program sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije.

Sva pitanja ili nedoumice u vezi sa Javnim pozivom možete poslati na email adresu rsoc.cfp.clarifications@unops.org, na način predviđen u dokumentu Guidelines for Applicants.

Detaljnije