Poziv za poslodavce – Priključite se!

Vesti

Privredna komora Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovode aktivnosti planiranja upisa učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2022/2023. godinu, po dualnom modelu obrazovanja. Obzirom da je razvoj dualnog modela srednjeg stručnog obrazovanja jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije, koristimo ovu priliku da Vas obavestimo o narednim koracima i planiranim aktivnostima.

Kao i svake godine, aktivnosti planiranja upisne politike otpočinjemo prikupljanjem Izjava o spremnosti poslodavaca za uključivanje u dualno obrazovanje, koje sprovodi Privredna komora Srbije. Svi zainteresovani poslodavci koji žele da prime novu generaciju učenika, mogu se prijaviti putem veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/. Prijava je otvorena do 30. novembra 2021. godine.

U cilju detaljnog informisanja privrednika o modelu dualnog obrazovanja, postupku uključivanja poslodavaca i novim obrazovnim profilima za narednu školsku godinu, Služba za dualno obrazovanje i obrazovne politike PKS će organizovati 5 onlajn sektorskih sastanaka koji će se održati u sledećim terminima:

1. Ponedeljak, 18. oktobar 2021. godine – sektor građevine, IT sektor, hemijska, gumarska i industrija nemetala;
2. Sreda, 20. oktobar 2021. godine – metalska i elektro industrija, sektor energetike i rudarstva, industrija nameštaja, papira, šumarstvo i prerada drveta;
3. Petak, 22. oktobar 2021. godine – prehrambena industrija, stočarstvo i prerada stočarskih proizvoda, biljna proizvodnja;
4. Ponedeljak, 25. oktobar 2021. godine – kreativna industrija, saobraćaj, industrija tekstila, odeće, kože i obuće;
5. Sreda, 27. oktobar 2021. godine – turizam i trgovina.

Svi poslodavci koji žele da prijave učešće na ovim sastancima, mogu se registrovati na sledećem linku: https://online.pks.rs/. Svi sastanci održaće se sa početkom u 11 časova, u trajanju od sat i po vremena. Za priključivanje sastanku pristupa se putem istog linka.

Agendom će biti pokrivene sledeće teme:
• Uvodna reč o dualnom obrazovanju;
• Procedura uključivanja poslodavaca u dualno obrazovanje;
• Prava, obaveze i odgovornosti poslodavaca u dualnom obrazovanju;
• Pitanja i odgovori.

Detaljnije