Poziv za podnošenje prijava za dodelu bespovratne pomoći (grantova)

Konkursi

SAVET EVROPE

Poziv za podnošenje prijava za dodelu bespovratne pomoći (grantova)

U okviru realizacije druge faze projekta Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, koji zajednički finansiraju Evropska unija i Saveta Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština Savet Evrope raspisuje javni poziv za dodelu bespovratne finansijske pomoći (grantova).

Savet Evrope dodeljuje bespovratnu finansijsku pomoć (grantove) za 50 gradova, opština i gradskih opština u vrednosti od 2.500 EUR po pojedinačnom grantu. Dodela grantova ima za cilj podršku lokalnim samoupravama u sprovođenju posebnih programa stručnog usavršavanja, akreditovanih od strane Nacionalne akademije za javnu upravu, kao i jačanje tehničkih kapaciteta za sprovođenje obuka kroz nabavku opreme u vrednosti od 20% od ukupne vrednosti granta.

Pravo na učešće u pozivu za podnošenje prijava imaju svi zainteresovani gradovi, opštine i gradske opštine u Republici Srbiji.

Rok za dostavljanje prijava za dodelu granta je 17. jul 2021. godine.

Ovom prilikom vas takođe obaveštavamo da će predstavljanje dodele grantova i u vezi sa tim obrazloženje eventualnih nejasnoća, biti održano na online info danu 29. juna 2021. godine. Prijava za učešće na info danu je obavezna i vrši se putem e-maila lsg.serbia@coe.int . Link i tačan termin će biti blagovremeno poslat svim prijavljenim gradovima, opštinama i gradskim opštinama.

Dodatne informacije o potrebnoj dokumentaciji za podnošenje prijava možete naći na ovom linku: Poziv za podnošenje prijava za dodelu bespovratne pomoći (grantova) – Vesti (coe.int)

Detaljnije