Konkurs za dodelu subvencija za razvoj tradicionalnih zanata u 2018. godini

Konkursi

MINISTARSTVO TRGOVINE TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA

Konkurs za dodelu subvencija za razvoj tradicionalnih zanata u 2018. godini

Ministarstvo objavljuje Konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u 2018. godini, u ukupnom iznosu od 8.000.000 dinara. Pojedinačne subvencije za koje mogu konkurisati privredni subjekti (preduzetnici, privredna društva i zadruge), koji imaju certifikat „otvorene šake“ (koje izdaje Ministarstvo privrede) i bave se tkanjem, ćilimarstvom, vezom, terzijskim zanatom, kožuharstvom, opančarstvom, filigranstvom, grnčarstvom, bačvarstvom, kazandžijskim zanatom, kolarstvom, licitarstvom, mlinarstvom i pekarstvom, ikonopisom i izradom tradicionalnih muzičkih instrumenata, iznose trista hiljada, četiristo hiljada i šestohiljada dinara.

Pravo učešća
U skladu sa Programom, tradicionalni zanat označava veštinu, naročito ručnog rada, kao i profesiju koja podrazumeva celokupan proces izrade unikatnih proizvoda i pružanja usluga, a koje su zasnovane na tradicionalnim znanjima i tehnologijama, upotrebom prirodnih materijala u procesu proizvodnje, uz korišćenje pretežno jednostavnih alata.

Privrednim subjektima smatraju se privredna društva, zadruge i preduzetnici.

Pravo na učešće u Konkursu imaju privredni subjekti upisani u registar Agencije za privredne registre (u daljem tekstu: APR), sa aktivnim statusom, pod uslovom da se nalaze:

(1) u Evidenciji sertifikovanih starih i umetničkih zanata i poslova domaće radinosti (u daljem tekstu: Evidencija) koja se vodi u Ministarstvu privrede (“Službeni glasnik RS“, broj 56/12) i
(2) да се баве једним од 15 традиционалних заната.

Rok za podnošenje prijava je petak 1. jun 2018. godine.

Detaljnije