Javni konkurs za sufinansiranje organizovanja naučno-stručnih skupova u 2018. godini

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA VISOKO OBRAZOVANJE I NAUČNOISTRAŽIVAČKU DELATNOST

Javni konkurs za sufinansiranje organizovanja naučno-stručnih skupova u 2018. godini

U cilju podsticanja naučnog stvaralaštva i razmene naučno-stručnih dostignuća od značaja za AP Vojvodinu, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost sufinansiraće organizovanje naučno-stručnih skupova za registrovane naučnoistraživačke organizacije sa teritorije AP Vojvodine, u skladu sa finansijskim planom i finansijskim mogućnostima.

Naučno-stručni skupovi na kojima se ne sopštavaju naučni rezultati mogu biti sufinansirani s najviše 50% od iznosa sredstava koja se dodeljuju onim skupovima na kojima se saopštavaju rezultati originalnih istraživanja.

Sekretarijat će učestvovati u sufinansiranju prema sledećim uslovima:
– da je doneta odluka Nastavno-naučnog veća, odnosno Naučnog veća ili odgovarajućeg organa naučnoistraživačke organizacije o organizovanju naučno-stručnog skupa, kao i finansijski plan,
– da je organizator naučno-stručnog skupa obezbedio operativno-tehničke uslove za organizovanje skupa (odgovarajući prostor, informaciono-tehničku podršku i izvore sredstava kojim se realizuje finansijski plan skupa)
– da su konstituisani organizacioni i naučni odbor skupa i
– da je prihvaćen program skupa, u kome su navedeni i podaci o imenima autora radova koji će se prezentovati na skupu, nazivu rada, institucije i zemlje iz koje autor dolazi.

Prednost u sufinansiranju skupova imaće: međunarodni skupovi, skupovi na kojima se prezentuju rezultati u vezi s realizovanjem regionalnih naučnoistraživačkih projekata koje sufinansira Pokrajinska vlada; interdisciplinarni skupovi; skupovi s više organizatora, skupovi posvećeni prezentaciji i evaluaciji recenziranih naučno-stručnih radova; skupovi za koje je organizator skupa pripremio osnovni materijal za skup – zbornik radova sa skupa ili abstrakt za skup i zbornik radova neposredno posle skupa.

Sufinansiranje će biti odobreno u skladu sa strukturom budžeta Pokrajinske vlade i finansijskim mogućnostima Sekretarijata. Za ove namene Finansijskim planom Sekretarijata razvoj planirana su sredstva u iznosu od 9.000.000,00 dinara za 2018. godinu.

Javni konkurs je otvoren do 01. decembra 2018. godine, a prijave se podnose najkasnije 30 dana pre održavanja skupa, izuzev u slučajevima kada je javni konkurs za tekuću godinu objavljen u toku tog perioda.

Prijave i potrebna dokumentacija se podnose u zatvorenoj koverti sa naznakom “za naučno-stručne skupove“, na adresu: Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Bulevar Mihajla Pupina 16,21000 Novi Sad, u dva primerka, na obrascu koji se može preuzeti na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost http://apv-visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs/.

Na istom sajtu nalazi se i tekst Pravilnika o kriterijumima za sufinansiranje organizovanja naučno-stručnih skupova.

Sekretarijat će razmatrati samo prijave koje su u skladu sa Javnim konkursom i Pravilnikom o kriterijumima za sufinansiranje organizovanja naučno-stručnih skupova.

Za dodatne informacije možete se obratiti Danijeli Dovedan, na telefon 021/487-45-50, ili na e-mail: danijela.culic@vojvodina.gov.rs

Detaljnije