Javni poziv za Program saradnje nauke i privrede

Konkursi

innovationchalkFOND ZA INOVACIONU DELATNOST

Javni poziv za Program saradnje nauke i privrede

Fond za inovacionu delatnost raspisao je danas javni poziv za sufinansiranje inovativnih projekata koji za cilj imaju stvaranje novih, komercijalno primenjivih proizvoda i usluga, kao i inovativnih tehnologija u ranoj fazi koje mogu imati značaj za budući razvoj i tržišni potencijal

Program saradnje nauke i privrede osmišljen je da podstakne preduzeća iz privatnog sektora i javne naučno-istraživačke organizacije da sprovode zajedničke naučno-istraživačke i razvojne projekte.

Podobni podnosioci prijava projekata su konzorcijumi koji se sastoje od najmanje jednog mikro, malog ili srednjeg privatnog preduzeća osnovanog u Srbiji kao vođe konzorcijuma, i najmanje jedne registrovane javne naučno-istraživačke organizacije iz Srbije kao glavnog partnera. Konzorcijum može imati najviše pet članica.

U okviru ovog programa, Fond za inovacionu delatnost dodeljuje sufinansiranje u iznosu do 300,000 evra za razvojne projekte u trajanju od 12 meseci do 24 meseca, čime se pokriva najviše 70% ukupno dozvoljenih projektnih troškova. Obavezno sufinansiranje od strane korisnika iznosi najmanje 30% ukupnog budžeta projekta i mora se obezbediti u novcu, u kvartalnim ratama.

Sve pojedinosti vezane za Program saradnje nauke i privrede, uključujući detaljne kriterijume podobnosti podnosioca prijave, mogu se naći u Priručniku Programa.

Da biste se prijavili za Program saradnje nauke i privrede, molimo Vas da se registrujete na internet Portalu Fonda za inovacionu delatnost.

Ukoliko imate pitanja vezana za Program saradnje nauke i privrede i njegove pojedinosti, kontaktirajte nas putem e-maila na cgs@inovacionifond.rs

Javni poziv traje do 23. septembra 2016. godine do 17 časova.

Finansiranje za ovaj program obezbedila je Evropska unija, u iznosu od 2.4 miliona evra i Republika Srbija, u iznosu od 1 milion evra.

Link