Javni konkurs preduzetnicima za subvencionisanje troškova nabavke opreme

Konkursi

machinePOKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU, ZAPOŠLJAVANJE I RAVNOPRAVNOST POLOVA

Javni konkurs za dodelu sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima za subvencionisanje troškova nabavke mašina i/ili opreme

Sekretarijat dodeljuje bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 75.000.000,00 dinara, obezbeđena Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2016. godinu. Javni konkurs za dodelu sredstava predstavlja osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

NAMENA SREDSTAVA
Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova nabavke mašina i/ili opreme radi osavremenjivanja procesa proizvodnje, stabilizacije proizvodnje, investiranja u nova i savremena sredstva za rad i proizvodnju u cilju razvoja privrede i preduzetništva u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

Sredstva se odobravaju za subvencionisanje troškova nabavke mašine i/ili opreme.

Subvencionisani iznos sredstava se odobrava na osnovu dostavljenog predračuna ili ponude dobavljača/prodavca, odnosno predugovora sa prodavcem za kupovinu mašine i/ili opreme. Predračun mora da sadrži isključivo iznos vrednosti mašine i/ili opreme, bez troškova isporuke, montaže, obuke, carinskih troškova i drugih zavisnih troškova.

VISINA SREDSTAVA
Visina subvencije utvrđuje se u iznosu od najviše 50% od ukupne vrednosti mašine i/ili opreme (sa PDV) iz dostavljenog predračuna ili ponude dobavljača/prodavca odnosno predugovora sa prodavcem za kupovinu mašine i/ili opreme. Iznos odobrenih sredstava može biti niži od traženog iznosa, ali ne manji od 500.000,00 dinara, niti veći od 2.000.000,00 dinara (sa PDV).

USLOVI ZA UČEŠĆE NA KONKURSU
Pravo da konkurišu imaju preduzetnici, mikro i mala pravna lica (u daljem tekstu: Učesnici konkursa) radi unapređenja svoje delatnosti, jačanja konkurentnosti i kapaciteta pod sledećim uslovima:
•    da su registrovani najmanje šest meseci pre raspisivanja Konkursa i imaju sedište na teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine;
•    da uredno uplaćuju obaveze javnih prihoda;
Učesnik konkursa može da učestvuje na Javnom konkursu sa najviše jednom prijavom.

 

Rok za podnošenje prijave je do 21. marta 2016. godine.

Uputstvo u vezi sa Javnim konkursom nalazi se na sajtu Sekretarijata www.spriv.vojvodina.gov.rs a dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom i u Sekretarijatu, na broj telefona  021/487-4072.

Detaljnije