Javni konkurs za dodelu subvencija za finansiranje projekata u oblasti turizma u AP Vojvodini-tekuće subvencije

Konkursi

WaitersPOKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU, ZAPOŠLJAVANJE I RAVNOPRAVNOST POLOVA

Javni konkurs za dodelu subvencija za finansiranje projekata u oblasti turizma u AP Vojvodini-tekuće subvencije
Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, dodeljuje bespovratna sredstva  obezbeđena Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2016. godinu, Program 1507, Programska aktivnost 1001 razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine – 454 – subvencije privatnim preduzećima  – 4541 – tekuće subvencije privatnim preduzećima, radi realizacije projekata iz oblasti turizma u iznosu od 2.000.000,00 dinara, iz izvora finansiranja 01 00 Prihodi iz budžeta.

Javni poziv za dodelu sredstava predstavlja osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Ciljevi finansiranja su unapređenje kvaliteta usluga u turističkim objektima na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, privlačenje sredstava iz EU fondova i unapređenje propagandnih aktivnosti koje imaju za cilj povećanje receptivnog turizma u APV, kroz subvencionisanje aktivnosti koje se odnose na:

1.       Organizovanje obuka, edukacija ugostitelja u oblasti privlačenja sredstava iz EU fondova u vidu seminara
2.       Podrška aktivnostima na identifikaciji subjekata zainteresovanih za održivi razvoj kanala Vojvodine u vidu seminara
3.       Uvođenje informacionih i komunikacionih tehnologija u poslovanje

Uslovi konkursa:
1.       Pravo učešća na Konkursu za tačku 1. ciljeva finansiranja imaju pravni subjekti u privatnoj svojini (ustanova) koji se bave edukacijom u oblasti upravljanja projektima u oblasti turizma i poseduju odgovarajuće reference u datoj oblasti: da su organizovali bar dva seminara iz oblasti upravljanja projektima sa najmanje deset učesnika po seminaru, da u timu imaju bar jednog predavača koji je bio angažovan naizradi ili ocenjivanju projekata koje finansira EU od strane EK (bar jedanput), da su registrovani i akreditovani, kao  fakultet u sastavu univerziteta čije je sedište na teritoriji APV, ili kao visoka škola, ili kao visoka škola strukovnih studija čije je sedište na teritoriji APV.

Zadaci ustanova:
•         Da organizuje tri dvodnevna seminara sa najmanjepo deset učesnika po seminaru, (ugostitelji koji obavljaju ugostiteljsku delatnost kao pretežnu delatnost ili je ista evidentirana u Registru turizma i pružaju usluge smeštaja, imaji sedište na teritoriji AP Vojvodine i koji su uključeni u rad turističkih klastera u AP Vojvodini). Na svakom seminaru moraju biti različiti privredni subjekti (subjekti kojima je dodeljen odgovarajući sertifikat na prethodnim seminarima koji su sufinansirani sredstvimaPokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova mogu učestvovati na seminarima ali se ne računaju u kvotu od najmanje po deset učesnika po seminaru) .

•          da po obavljanju seminara organizuje proveru znanja i uspešnim učesnicima izda odgovarajuće sertifikate .

2.       Pravo učešća na Konkursu za tačku 2. ciljeva finansiranja imaju pravni subjekti  u privatnoj svojini (ustanova)  koji se bave edukacijom u oblasti upravljanja projektima u oblasti turizma i poseduju odgovarajuće reference u datoj oblasti: da su organizovali bar dva seminara iz oblasti razvoja integralnog turističkog proizvoda na kanalima koji se nalaze na teritoriji APV sa najmanje deset učesnika po seminaru, da u timu imaju bar jednog predavača koji je bio angažovan na projektima razvoja integralnog turističkog proizvoda na kanalima koji se nalaze na teritoriji APV, da su registrovani i akreditovani, kao  fakultet u sastavu univerziteta čije je sedište na teritoriji APV, ili kao visoka škola, ili kao visoka škola strukovnih studija čije je sedište na teritoriji APV.

Zadaci ustanova:
•         Da organizuje tri dvodnevna seminara sa najmanje po deset učesnika po seminaru, (predstavnici lokalnih samouprava, turističkih organizacija, privrednih subjekata, klastera i udruženja građana koji imaju sedište na terotoriji  AP Vojvodini). Na svakom seminaru moraju biti različiti  subjekti.

•         da po obavljanju seminara organizuje proveru znanja i uspešnim učesnicima izda odgovarajuće sertifikate,

3.       Pravo učešća na Konkursu za tačku 3. ciljeva finansiranja imaju, ugostitelji (mikro, mala i srednja pravna lica i preduzetnici) koji obavljaju ugostiteljsku delatnost kao pretežnu delatnost ili je ista evidentirana u Registru turizma čije je sedište na teritoriji APV za potrebe unapređenja poslovanja u smislu implementacije softvera za evidentiranje korisnika usluga i njihovo praćenje i analizu, za knjigovodstvo, poslovnu podršku.

Podnosilac može aplicirati samo sa jednim projektom, a visina traženih sredstava ne može biti veća od 400.000,00 dinara za tačku 1. i tačku 2. ciljeva finansiranja, odnosno ne može biti veća od 200.000,00 dinara za tačku 3.  cilja finansiranja.

Podnosilac aplikacije za tačku 3. cilja finansiranja je u obavezi da u realizaciji projekta učestvuje sa minimum 60% sopstvenih sredstava.

Prednost prilikom odlučivanja za odobravanje sredstava za tačku 3. cilja finansiranja u delu informatičkog osavremenjivanja imaće privredni subjekti koji posluju u okviru turističkih destinacija turističkih tematskih celina u opštinama i gradovima od značaja za turizam AP Vojvodine i koji su uključeni u rad turističkih klastera u AP Vojvodini.

Turistički privredni subjekti koji nisu ispunili prethodnu ugovornu obevezu prema Sekretarijatu, do objavljivanja ovog konkursa biće izuzeta od prava na dodelu sredstava.

Prijave na konkurs podnose se na konkursnim obrascima, koji se mogu preuzeti sa sajta www.spriv.vojvodina.gov.rs i sa pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu: Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, 21000 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 16, sa naznakom na licu koverte: «Ne otvarati – prijava na Konkurs iz oblasti turizma – subvencije 4541 », poštom ili lično preko pisarnice pokrajinskih organa.

5.  Rok za podnošenje prijave na Konkurs je do 26.02. 2016. godine.

6. Neblagovremene i nekompletne prijave neće se razmatrati.

7. Odluka o dodeli sredstava po isteku Konkursa  objaviće se na sajtu Sekretarijata, nakon čega su Korisnici sredstava organizovani kao privredno društvo (DOO, AD, OD i komanditno društvo) u obavezi da pre zaključenja Ugovora, otvore poseban namenski račun kod Uprave za trezor.

8. Sredstva garancije urednog izvršavanja obaveza su dve istovetne blanko solo menice, sa meničnim ovlašćenjima.

Informacije u vezi sa Konkursom mogu se dobiti u Sekretarijatu na telefone: 487 46 69, 487 45 80, 456 790, 487 43 02

Detaljnije