Aktuelna tri konkursa za programe Trag fondacije

Konkursi

trag fondacijaTRAG FONDACIJA

Aktuelna tri konkursa za programe Trag fondacije

U toku su tri aktuelna konkursa za programe donacija Trag fondacija iz oblasti građanskog aktivizma, održivog razvoja i razvoja lokalne filantropije.  Konkursi su namenjeni organizacija civilnog društva ali i pojedincima, preduzetnicima i malim preduzećima (program Nacionalni forum za “Zelene ideje”).

Program Uspešni fandrejzing za cilj ima podršku udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije.  Pored novčane podrške udruženja kroz ovaj program dobijaju obuku za prikupljanje sredstava, kao i konsultantsku podršku.
Na konkurs mogu da se prijave registrovana udruženja građana sa područja Srbije, koja postoje duže od 1 godine i čija je primarna teritorija delovanja zajednica (mesto, mesna zajednica, opština, grad) u kojoj su registrovani.
Konkurs je otvoren do 18. maja 2015.godine.

Program Nacionalni forum za “Zelene ideje” Trag sprovodi u saradnji sa Fondom braća Rokfeler i Erste Bankom sa ciljem da se podstaknu pojedinci, udruženja i mala preduzeća da razviju inovativne preduzetničke ideje  zasnovane na principima održivog razvoja. Podržavaju se ideje sa najvećim potencijalom ostvarivanja socio-ekonomskog razvojnog uticaja na lokalnu zajednicu uz očuvanje prirodnih resursa i životne sredine.
Tri najbolje ocenjene inovativne ideje zasnovane na principima održivog razvoja biće nagrađene sa po 5.000 dolara, namenjenih realizaciji ideje. Sve tri nagrađene ideje učestvovaće i na Regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler (RBF) uz mogućnost da se takmiče za nagradu od 10.000 dolara.
Konkurs za prijavljivanje ideja je otvoren do 25. maja 2015. godine.

Program Aktivne zajednice je tematski neograničen, namenjen je lokalnim inicijativama koje se bave rešavanjem konkretnih problema građana u njihovim zajednicama. Za program Aktive zajednice mogu se prijaviti lokalna udruženja i neformalne grupe građana/ki iz Srbije sa maksimalnim iznosom budžeta projekta do 350.000,00 dinara. Konkurs je otvoren tokom cele godine, dok odbor za donacije zaseda tri puta godišnje.