Javni poziv za stipendiranje talentovanih učenika i studenata sa invaliditetom

Konkursi

disabled studentMINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLJAVANJE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA DANA

Javni poziv za stipendiranje talentovanih učenika i studenata sa invaliditetom

Sredstva za stipendije obezbeđuje Udruženje osiguravača Srbije za period april-decembar 2015. godine, u ukupnom iznosu od po 10.000,00 dinara na mesečnom nivou po učeniku, odnosno studentu sa invaliditetom. Namena sredstava je podsticaj razvoja 10 talentovanih učenika ili studenata sa invaliditetom koji postižu zapažene rezultate u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti ili sporta.

USLOVI I KRITERIJUMI ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA STIPENDIJU

1. da su redovni učenici osnovnih ili srednjih škola, odnosno studenti visokoškolskih ustanova, na teritoriji Republike Srbije;
2. da imaju državljanstvo, kao i prebivalište ili boravište na teritoriji Republike Srbije;
3. da imaju manje od 26 godina života;
4. da imaju prosek ocena tokom školovanja najmanje 4,50 ili tokom studiranja najmanje 8,00,
5. da su pokazali naročit uspeh u oblasti koja je predmet interesovanja (diplome ili svedočanstva sa takmičenja, izložbe radova, objavljeni radovi u časopisima ili izražen talenat u oblasti umetnosti, sporta i sl.)

POTREBNI DOKAZI O ISPUNJENOSTI USLOVA I KRITERIJUMA KOJI SE DOSTAVLJAJU UZ PRIJAVU

1. uverenje o prebivalištu/boravištu izdato u MUP Republike Srbije ili fotokopija lične karte učenika/studenta (izvod iz čitača) ukoliko je punoletan, dok se za maloletnog učenika dostavlja fotokopija lične karte jednog roditelja/staratelja (izvod iz čitača);
2. potvrda o redovnom školovanju, odnosno potvrda da je lice student;
3. fotokopija đačke knjižice ili svedočanstava prethodno završenih razreda ili potvrda o proseku ocena za studenta, fotokopija diplome/svedočanstva/medalja sa takmičenja,  potvrda o učešću na izložbi, objavljenim radovima i sl.

OSTALE INFORMACIJE

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom podnose se preporučenom pošiljkom na adresu: Nemanjina 22-26, Beograd, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom sa naznakom „Prijava za dodelu stipendija talentovanim učenicima i studentima sa invaliditetom u 2015. godini”.

Rok za podnošenje prijava je 16.3.2015. godine.

Prijave podnete od neovlašćenih lica, neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Prijava na konkurs mora biti potpisana od strane kandidata i/ili roditelja/staratelja kandidata.
Od kandidata se može zatražiti original dokumentacije na uvid.
Fotokopije priložene dokumentacije se ne vraćaju.

Radi izbora talentovanih učenika, odnosno studenata formira se mešovita komisija od tri člana (Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije i Udruženje osiguravača Srbije), koja najkasnije u roku od 10 dana od dana isteka roka za dostavljanje prijava predlaže donatoru – Udruženju osiguravača Srbije, stipendiste.

Komisija zadržava pravo provere podataka iz prijava traženjem zvaničnih podataka od odgovarajućih institucija (npr. da li su kandidati ostvarili pravo na stipendiju od nadležnih ministarstava, fondacija ili drugih subjekata i sl.);
Komisija predlaže stipendiste na osnovu ispunjenosti uslova i kriterijuma iz ovog poziva.

Konačan izbor stipendista vrši Komisija.

Udruženje osiguravača u roku od 10 dana od dana objavljivanja odluke o izboru stipendista zaključuje ugovore o stipendiranju, kojima će bliže urediti prava i obaveze ugovornih strana.

Detaljnije