Javni oglas za realizaciju programa stručne prakse

Konkursi

prakticno znanjePOKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU, ZAPOŠLJAVANJE I RAVNOPRAVNOST POLOVA

Javni oglas za realizaciju programa stručne prakse na teritoriji AP Vojvodine u 2015.godini

OPIS PROGRAMA I VISINA SREDSTAVA

PROGRAM STRUČNE PRAKSE namenjen je nezaposlenim licima koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanja za koja su stekla određenu vrstu i stepen stručne spreme ili koja su se stručno osposobljavala kraće od vremena potrebnog za polaganje stručnog ispita, a radi osposobljavanja za samostalan rad u struci, bez zasnivanja radnog odnosa.

Sredstva za realizaciju programa stručne prakse, u ukupnom iznosu od 40.000.000,00 dinara, obezbeđena su Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2015. godinu u okviru Programa 0801 – Zapošljavanje i uređenje sistema rada i radno-pravnih odnosa, programska aktivnost 1001 – Aktivna politika zapošljavanja u AP Vojvodini, ekonomska klasifikacija 4511 – Tekuće subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama 20.000.000,00 dinara i 4541 – Tekuće subvencije privatnim preduzećima 20.000.000,00 dinara, izvor finansiranja 01 00 Prihodi iz budžeta.

Program stručne prakse traje najduže 12 meseci i to:
– do 6 meseci za lica sa srednjim obrazovanjem, i
– do 12 meseci za lica sa završenim osnovnim akademskim, osnovnim strukovnim, master, master specijalističkim, specijalističkim akademskim i specijalističkim studijama.

Poslodavac može podneti zahev za stručno osposobljavanje za najviše dva nezaposlena lica.

Lice koje se stručno osposobilo kraće od vremena potrebnog za polaganje stručnog ispita, može se uključiti u program za preostali period potreban za sticanje uslova za polaganje stručnog ispita.

Tokom trajanja stručne prakse Sekretarijat preuzima obavezu da poslodavcu isplati:
1. Novčanu nadoknadu u neto mesečnom iznosu od:
-12.000,00 dinara za lica sa srednjim obrazovanjem,
-23.000,00 dinara za lica sa završenim osnovnim akademskim, osnovnim strukovnim, master, master specijalističkim, specijalističkim akademskim i specijalističkim studijama,
2. Iznos doprinosa za slučaj povrede na radu ili profesionalne bolesti.

PRAVO UČEŠĆA IMAJU:
Privatna preduzeća (privredna društva i preduzetnici) i javna nefinansijska preduzeća i organizacije.

Uslovi:
– da imaju sedište na teritoriji AP Vojvodine;
– da redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje zaposlenih;
– da imaju odgovarajuće mentore;
– da je izmirio ranije ugovorne obaveze prema Sekretarijatu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje, osim za obaveze čija je realizacija u toku,
– da angažuje nezaposleno lice koje se vodi na evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji AP Vojvodine (u daljem tekstu: Filijala NSZ), koje nema radnog iskustva u struci (odnosno koje ima iskustvo kraće od vremena potrebnog za polaganje stručnog ispita) i koje ima prebivalište na teritoriji AP Vojvodine.

OSTALE INFORMACIJE
Zahtev se podnosi neposredno ili putem pošte nadležnoj Filijali NSZ, na propisanom obrascu koji se može dobiti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili preuzeti sa sajta Sekretarijata www.spriv.vojvodina.gov.rs i www.nsz.gov.rs

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Sekretarijatu na telefon 021/487- 4313, ili u naležnoj Filijali NSZ.

Javni oglas traje od 03.03.2015. godine do 23.03.2015. godine.

DETALJNIJE