Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina

Konkursi

WeMedia-300x257MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA

Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina u 2015. godini

I  NAMENA SREDSTAVA I IZNOS
Odlukom ministra br. 451-04-4/2015-04 od 19. 01. 2015. godine, sredstva u iznosu od 30.000.000,00 dinara,  namenjena su za Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina.

Namena konkursa je sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju građana Republike Srbije, pripadnika nacionalnih manjina; očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta pripadnika nacionalnih manjina na teritoriji Republike Srbije i podstiču stvaralaštvo u svim oblastima javnog života pripadnika nacionalnih manjina.

II  PRAVO UČEŠĆA
Na Konkursu može učestvovati:
izdavač medija, čiji medij je upisan u Registar medija, odnosno Registar javnih glasila u Agenciji za privredne registre;
pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija.
Pravo učešća na Konkursu nemaju izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda.
Pravo učešća na Konkursu nemaju lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva od Ministarstva namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu na vreme i u propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj o realizaciji projekta.

Učesnik Konkursa može konkurisati samo sa jednim projektom.

Izdavač više medija ima pravo učešća na Konkursu s jednim projektom za svaki medij.

Učesnik konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80% vrednosti projekta. Maksimalni iznos koji se odobrava po projektu je 1.500.000,00  dinara.

Konkurs za navedenu oblast otvoren je do 03.3.2015. godine.

Dodatne informacije se mogu dobiti radnim danom od 11 do 14 časova na telefone:  011/3398-671 i 011/3032-223.

Detaljnije