Konkurs – za odvođenje i prečišćavanje fekalnih otpadnih voda

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA POLJOPRIVREDU, VODOPRIVREDU I ŠUMARSTVO

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje izrade projektne dokumentacije za odvođenje i prečišćavanje fekalnih otpadnih voda

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo (u daljem tekstu: Sekretarijat), učestvovaće u 2012. godini bespovratnim sredstvima u sufinansiranju izrade projektne dokumentacije za izgradnju ili rekonstrukciju objekata za odvođenje i prečišćavanje fekalnih otpadnih voda, u ukupnom iznosu do 40.000.000,00 dinara.
Projekti, u smislu ovog konkursa, se odnose na izradu glavnih projekata za izgradnju ili rekonstrukciju kolektorskih vodova, crpnih stanica i uređaja za prečišćavanje otpadnih-fekalnih voda.

Sredstva, za sufinansiranje izrade glavnih projekata za izgradnju ili rekonstrukciju objekata za odvođenje i prečišćavanje fekalnih otpadnih voda, su obezbeđena iz izvora finansiranja 01 00 Prihodi iz budžeta.

Pravo učešća na konkursu imaju Gradovi i Opštine, a za potrebe svojih mesnih zajednica, javnih preduzeća, javnih komunalnih preduzeća i privrednih društava koja vrše poverene poslove iz oblasti komunalne – vodoprivredne delatnosti, a čiji su osnivači gradovi i opštine.

Za učešće na konkursu potrebno je da su ispunjeni sledeći uslovi:

•    Izmirena obaveza za vodnu naknadu za ispuštenu vodu od strane budućih korisnika sredstava (mesne zajednice i gore pomenuta preduzeća), a zaključno sa 30.09.2012. godine. Ukoliko budući korisnik sredstava nije obveznik naknade, dostaviti overenu izjavu da nije zaduživano po tom osnovu. Izjava se može preuzeti sa veb stranice: www.psp.vojvodina.gov.rs;
•    Dostavljen kompletan izveštaj o utrošku sredstava po prethodnim konkursima, koje je finansirao Sekretarijat, gde su istekli rokovi pravdanja sredstava (ukoliko je bio korisnik sredstava).

Za aktivnost izrade projektne dokumentacije za odvođenje i prečišćavanje fekalnih otpadnih voda podnosi se sledeća dokumentacija:

1.    Prijava na konkurs, koja se može preuzeti sa veb stranice: www.psp.vojvodina.gov.rs, u kojoj će jasno biti naznačen naziv budućeg projekta fekalne kanalizacije za koji se traži učešće Sekretarijata u sufinansiranju;
2.    Odluka nadležnog organa o izradi glavnog projekta;
3.    Uverenje nadležnog organa lokalne samouprave da podržava izradu glavnog projekta;
4.    Fotokopija potvrde o poreskom identifikacionom broju;
5.    Ponuda sa predmerom i predračunom troškova za izradu glavnog projekta.

Način podnošenja prijave na konkurs:

Prijave na konkurs sa ostalom potrebnom dokumentacijom slati putem pošte na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16 ili lično putem pisarnice pokrajinskih organa uprave u zgradi Vlade AP Vojvodine zaključno sa 05.12.2012. godine.

Prijave koje se dostave nakon navedenog roka ili sa nepotpunom dokumentacijom, poslate putem faksa ili elektronske pošte, nepotpisane ili neoverene, se neće razmatrati.

Kriterijumi za ocenu dospelih prijava:

1.    Da li su budući projekti objekata u sastavu regionalnih sistema za odvođenje otpadnih voda;
2.    Postojeća problematika u odvođenju otpadnih voda, stvarne potrebe i raspoložive količine otpadne vode u postojećem sistemu za odvođenje otpadnih voda;
3.    Vrsta i broj korisnika za koje se obezbeđuje kanalizacija;
4.    Ekonomske mogućnosti investitora i organa lokalne samouprave;
5.    Stepen obezbeđenosti vlastitih sredstava, dokaze o obezbeđenosti sredstava za izradu glavnog projekta uključujući i odluke nadležnih organa i institucija koje učestvuju u finansiranju izrade glavnog projekta o odobrenju sredstava za tu namenu, sa iznosom i izvorom tih sredstava;
6.    Da li je investitor već koristio sredstva Sekretarijata za ove namene;
7.    Stanje pripremljenosti opšte dokumentacije (pouzdani podaci o količini i stepenu zagađenosti otpadne vode, tehnološki postupak za prečišćavanje otpadnih voda);
8.    Kvalitet podnete dokumentacije;
9.    Ostali specifični uslovi (npr. razvijenost opštine).

Razmatranje prispelih prijava vršiće komisija koju imenuje Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Konačnu odluku o dodeli sredstava donosi Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Prava i obaveze između Sekretarijata i korisnika sredstava biće regulisana ugovorom.

Rok za završetak izrade projektne dokumentacije, za koja su dodeljena sredstva, je 9 (devet) meseci od dana prispeća sredstava na račun korisnika.

Informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti u Sekretarijatu na telefone: 021/487-4430 ili 064/274-22-73, 063/113-73-62. Osoba za kontakt: Veljko Komad, načelnik odeljenja.

Obrasce: Prijave na konkurs i Izjave se mogu preuzeti OVDE