Finansiranje projekata u oblasti rada, zapošljavanja i ravnopravnosti polova

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA RAD, ZAPOŠLJAVANJE I RAVNOPRAVNOST POLOVA

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava neprofitnim organizacijama/udruženjima građana za finansiranje projekata u oblasti rada, zapošljavanja i ravnopravnosti polova

Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, shodno Pokrajinskoj skupštinskoj odluci o budžetu AP Vojvodine za 2011. godinu („Sl. Glasnik AP Vojvodine“, br. 23/2010 i 8/2011 – rebalans) dodeljuje bespovratna sredstva u iznosu od 1.410.000,00 dinara (slovima:jedanmiliončetirstodesethiljadadinara) radi realizacije projekata neprofitnim organizacijama/udruženjima građana iz oblasti rada, zapošljavanja i ravnopravnosti polova.

CILjEVI FINANSIRANjA:
Unapređenje položaja žena i muškaraca u AP Vojvodini kroz:
– Podsticanje aktivnosti i programa u oblasti rada I zapošljavanja, naročito za kategorije stanovništva koje se teško zapošljavaju: osobe sa invaliditetom, žene, mladi do 30 godina, lica starija od 50 godina, Romi,
– Podrška programima vezanim za obuke radi lakšeg pronalaženja posla, sticanje novih znanja i veština, promovisanje preduzetništva, unapređenja volonterskog rada i sl,
– Podrška programima i aktivnostima kojima se podstiče ekonomsko osnaživanje i edukacija žena, a posebno ranjive kategorije žena (Romkinje, žene na selu, žene sa invaliditetom, izbegle i interno raseljene, žene starije od 50 godina, mlade žene do 30 godina I druge kategorije žena iz ranjivih grupa).
– Podrška programima koji se bave prevencijom i suzbijanjem nasilja nad ženama;
– Podrška programima kojima se promoviše rodna ravnopravnost.

USLOVI KONKURSA:

1. Pravo učešća na Konkursu imaju neprofitne organizacije/ udruženja građana sa teritorije AP Vojvodine koje svojim programima afirmišu i podstiču ciljeve Konkursa.

2. Podnosilac može aplicirati samo sa jednim projektom, a visina traženih sredstava ne može biti veća od 110.000,00 dinara (slovima:stodesethiljadadinara).

3. Prijave na Konkurs podnose se na konkursnim obrascima koji se mogu dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, sprat II, kancelarija 19 ili na www.psrzrp.vojvodina.gov.rs

4. Podnosilac prijave dostavlja sledeću dokumentaciju:
– popunjen konkursni obrazac uz opis projekta
– podatke o podnosiocu projekta
– budžet projekta

Prijave na Konkurs sa pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju se u zatvorenoj koverti na adresu: Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 16, poštom ili lično preko pisarnice pokrajinskih organa.

5. Nepotpune prijave neće se razmatrati.

6. Odluku o dodeli sredstava za finansiranje projekata donosi pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova na predlog Komisije.

7. Nakon donete odluke o finansiranju određenog projekta, podnosilac projekta se poziva da potpiše ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Ukoliko se podnosilac projekta ne odazove pozivu za potpisivanje ugovora u roku od 15 dana od dana obaveštenja da mu je projekat odobren, smatraće se da je odustao od realizacije projekta.

Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2011. godine, odnosno do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu.

Sve dodatne informacije u vezi sa realizacijom Konkursa mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova na telefon 021/487 46 09, 021/487-4323, 021/487-4315.

Link