Konkurs nacionalne strategije razvoja turizma

Konkursi

Ideje koje donose novac – Konkurs nacionalne strategije razvoja turizma

Svi koji imaju ideju ili već osmišljen projekat u oblasti turizma mogu se javiti na konkurs podrške spovođenja nacionalne strategije razvoja turizma Srbije.

Projekte mogu poslati od prvog juna do kraja jula. Dovoljno je popuniti upitnik, koji se može pronaći na sajtu http://tourismsupport.rs.

Nije neophodno priložiti biznis plan, arhitektonska rešenja i slično, već samo ideju za projekat. Naravno, ko ima razrađen plan, utoliko bolje.

– Poenta je da ćemo sve popunjene prijave razmatrati, pa i onu najmanju koja je u fazi čiste ideje – kaže Janez Sirše, vođa tima.

– Prvo ćemo ih grupisati, razraditi šta je od prijavljenog moguće realizovati i zatim izdvojiti najzanimljivije. Prednost će imati oni projekti koji podupiru Nacionalnu strategiju razvoja turizma – kaže Sirše.

Naime, Strategija razvoja turizma napisana je još 2005. godine, ali je imala mnogo nedostataka, pa ju je vreme „pregazilo“. O trošku EU oformljen je novi tim, čiji je vođa ugledni slovenački turizmolog Janez Sirše.

– Kada sam ponovo počeo da putujem po Srbiji, uvideo sam da i u najudaljenijim krajevima postoje promućurni ljudi sa sjajnim idejama koje bi se mogle uobličiti i početi da donose novac – kaže Sirše.

– Od ideja se ne živi, ali one su neophodne da bi turizam u Srbiji bio jedinstven, zanimljiviji od ostalih i da bi mnogi mogli da žive od toga.

Link