Plaćanje parkinga i slovima č,ć,š,đ i dž

Vesti

Rešen problem sa novim simbolima na registarskim tablicama

Građani koji na svojim automobilima imaju nove registarske oznake sada mogu da plaćaju parking i u slučajevima kada njihove tablice imaju latinična slova sa „kvačicama“. U „Parking servisu“ kažu da je problem sa pomenutim simbolima rešen vrlo brzo u saradnji sa operaterima.

Podsetimo, početkom godine kada je počelo izdavanje novih registarskih tablica za automobile niko ko je u tablici imao pomenuta slova nije mogao da plati parking. Nove oznake nije mogao da prepozna sistem „Parking Servisa“ za plaćanje parkinga sms porukama.

– Problem je postojao svega nekoliko dana i u saradnji sa operaterima je rešen. Napominjem da sada svi koji imaju slova ć, č, š, dž i đ na tablicama, a imaju mobilne telefone sa srpskim menijem, sada mogu bez problema da plate parking – kaže Radenoko Vuković iz JKP „Parking Servis“.

Na srpskom tržištu mnogo je mobilnih telefona koji su „skinuti“ sa stranih mreža i ne podržavaju meni sa srpskim jezikom.

Vozačima koji imaju takve mobilne telefone da slobodno umesto ć i č kucaju slovo c, umesto š slovo s, umesto slova dž slova dz, i umesto đ slova dj, poručuju u „Parking Servisu“.