Međunarodni sajam turizma od 24. do 27. februara na Beogradskom sajmu

Vesti

Međunarodni sajam turizma, 33. po redu, Drugi sajam vina i mini sajam suvenira počinju sutra u 11 sati na Beogradskom sajmu i trajaće do 27. februara, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo ekonomije i TOS će na sajmu promovisati aranžmane „Tri u jedan“ , „Putevi vina“ i zimske centre u Srbiji, a ovogodišnja zemlja partner sajma je Hrvatska.

Pod sloganom „Danas započinje leto“ do nedelje će svoju ponudu predstaviti oko 900 izlagača iz 43 zemlje, navodi se u saopštenju i dodaje da će bogata ponuda aranžmana obuhvatati i popust od deset do 20%.

Saopšteno je i da se u okviru sajma turizma po drugi put održava i sajam vina, na kome će ministarstvo ekonomije predstaviti aranžman „Putevi vina Srbije“, gde će TOS promovisati mapu vinskih puteva Srbije.

Na drugom sajmu vina okupiće se 105 izlagača iz deset zemalja, među kojima su i Italija, Francuska, Španija, Slovenija, Hrvatska, Argentina.

Ministarstvo ekonomije će na sajmu učestvovati pod sloganom „Tri u jedan“, kao vid kombinovanih turističkih aranžmana kojima se gostima Srbije nude tri manifestacije u jednoj nedelji.

Za razliku od prošle godine, kada je aranžman „Tri u jedan“ organizovan za vreme festivala „Exit“, u saopštenju se navodi da će ove godine taj aranžman biti u avgustu kada će se u istoj nedelji održati „Bitef“, „Beer fest“ i „Guča“.

Na štandu TOS će osim promocije vinskih puteva Srbije i „Tri u jedan“, biti održana i prezentacija nagrade „Turistički cvet“.

Kako je saopšteno, TOS će učestvovati i naštandu sela Srbije, organizovaće mini sajam suvenira sa 43 učesnika, a na sajmu vina će imati svoj pult.

Na ovogodišnjem 33. sajmu turizma TOS će imati i 50 inostranih poslovnih gostiju među kojima je i predstavnica evropske turističke organizacije Petra Hedorfer.

U saopštenju se navodi da su posebne promocije na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu najavili Indonezija, Kuba, Turska i Španija.

Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova.