Konkurs „Putujemo u Evropu“

Konkursi

EVROPSKI POKRET U SRBIJI
Konkurs „Putujemo u Evropu“

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa ambasadom Republike Austrije i uz podršku mnogih donatora raspisuje konkurs pod nazivom «Putujemo u Evropu» za studente završnih godina (osnovnih i master studija) i apsolvente državnih fakulteta univerziteta u Srbiji.

Striktni vizni režim, koji je bio na snazi proteklih godina nije glavni razlog i prepreka putovanju naših studenata, već nedostatak finansijskih sredstava. Stoga, ove godine, konkurs posebno posvećujemo našim najboljim studentima koji, uprkos ukidanju viza za zemlje Šengen zone, putovanje sebi ne mogu da priušte.

Cilj konkursa je da se omogući da 80 najboljih studenata sa državnih univerziteta u Srbiji leto 2010. godine provede kao većina njihovih vršnjaka iz Evrope, putujući po njoj i upoznajući evropske gradove i narode.

Pobednici na konkursu dobijaju: Inter-rail karte (22 dana u kontinuitetu), Visa kartice Hypo banke sa džeparcem, Delta Generali putno osiguranje, studentske kartice EURO26 i ISIC, za leto 2010. godine, za putovanje po Evropi prema sopstvenom izboru.

Osnovni kriterijumi na osnovu kojih će žiri izvršiti selekciju studenata, su:

  • Prijave mogu podneti isključivo studenti završne godine fakulteta (osnovnih i master studija) i apsolventi, koji su na redovnim studijima na državnim Univerzitetima, svi starosti do 26 godina (kandidat podnosi potvrdu o upisu godine ili apsolventskog staža).
  • Socijalni status studenta – kandidati podnose uverenje o prihodima po članu domaćinstva za period od 1. januara do 31. maja tekuće godine koje je izdao nadležni opštinski organ iz mesta prebivališta kandidata.
  • Uspeh studenta:
  • Prosečna ocena 8,5 i više (kandidat podnosi original potvrdu o položenim ispitima i prosečnoj oceni)
  • Dužina studiranja
  • Znanje stranog jezika – engleski, nemački, francuski, italijanski (kandidatima se ostavlja mogućnost da sami sebe ocene, dok će proveru proći samo oni koji budu pozvani na intervju).
  • Posedovanje novog biometrijskog pasoša ili potvrda da je pasoš u procesu izrade.

Prioritet će imati oni kandidati koji do sada nisu putovali u inostranstvo (zemlje EU).

Konkurs je otvoren od 31. maja do 21. juna 2010. godine.

Link